Joana Solans és la nova jutgessa de pau de Molins de Rei

Solans ha estat escollida a l’últim ple municipal superant l’altra candidata, Judith Herrera, en una votació que va necessitar dues rondes. Durant el debat es valora la figura de l’anterior jutgessa, Pilar Raventós, i els partits discrepen sobre la seva polèmica marxa.

Joana Solans durant la seva intervenció al Ple Municipal // Jose Polo

Joana Solans durant la seva intervenció al Ple Municipal // Jose Polo

Després de la polèmica dimissió de Pilar Raventós, Molins de Rei ja té nova jutgessa de pau: Joana Solans. Tot i que en un principi es van presentar quatre candidats al càrrec, finalment en el ple municipal del mes d’abril els regidors van haver d’escollir, mitjançant votació secreta, entre dos candidats: Solans i Judith Herrera.

La primera de les votacions va acabar sense majoria absoluta, condició sine qua non per escollir la nova jutgessa, després d’un resultat amb dues abstencions, vuit vots a favor d’Herrera i deu vots per Solans. En la segona ronda de votacions, després d’un acord arribat entre els portaveus de les formacions on es van comprometre a votar la candidatura que havia aconseguit majoria simple en cas d’un resultat sense majoria absoluta en la primera votació, Solans va aconseguir 18 vots. Ara el Tribunal de Justícia de Catalunya ha d’acceptar la proposta d’aquesta persona com a jutgessa de pau de Molins de Rei, circumstància que es produirà durant les pròximes setmanes.

Solans va prendre la paraula per agrair la confiança a tots els regidors. “M’esforçaré molt perquè el jutjat segueixi funcionant com ara” perquè, per la nova responsable, el jutjat de pau de Molins de Rei “funciona bé”.

La dimissió de Raventós segueix portant cua

Tots els portaveus van coincidir en agrair la tasca de Pilar Raventós com a jutgessa de pau durant els darrers vuit anys. Tot i això, la polèmica que van envoltar la seva marxa, produïda per discrepàncies amb el govern municipal, va tornar a fer-se a visible després de la votació. Emilio Ramos (PP), a l’oposició però que ha facilitat l’estabilitat de la sociovergència en reiterades ocasions, va exposar la seva disconformitat amb què Raventós hagi deixat el seu càrrec criticant el govern municipal. “Vostè a lo seu, que jo no em puc ficar en seu jutjat perquè és cosa de la justícia”, va indicar el popular, que després va recordar que Raventós serà l’encarregada de tancar la llista electoral d’ERC.

Les seves paraules no van agradar a la candidata i portaveu d’ERC, Sílvia Guillén, que va contestar Ramos. “La senyora Pilar Raventós s’ha afegit a la llista electoral després d’abandonar el càrrec”, va indicar Guillén. “En cap moment va deixar el seu càrrec per involucrar-se en cap partit polític tingui els ideals que tingui”, va sostenir la republicana abans de “lamentar” que Raventós no hagi pogut acabar la seva etapa com a jutgessa de pau de la “manera desitjable”.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), no va entrar en el fons de la qüestió i es va limitar a deixar palès una obvietat, que la llei indica que “l’únic que no és compatible és estar en un partit mentre s’exerceix com a jutgessa de pau”. Casals va titllar de “legítima” la postura de l’anterior jutgessa.

Sergi Conde, d’Iniciativa, va opinar que el final de l’etapa de Raventós no s’havia “gestionat de manera correcte” i també va assegurar que en l’elecció de la nova jutgessa “també s’havien fet coses com no s’haurien d’haver fet”. “Ara quedarà com a una anècdota però volíem dir que no val la pena entrar en segons quins jocs”, va sentenciar Conde sense entrar en més detalls abans de desitjar-li sort a Solans.

Abans que Ramos obris la polèmica, van intervenir els portaveus de la CUP i el PSC. Roger Castillo, des de l’esquerra independentista, va dubtar que escollir la jutgessa de pau sigui “un paper que correspongui al ple municipal”. Per la seva banda, el socialista Xavi Paz, va titllar la tasca de la jutgessa de pau de “a vegades desconeguda però necessària”.

Recomanacions personalitzades