El PSC vol un centre d’interpretació del parc de Collserola a Molins de Rei

El PSC proposa la creació d’un centre d’interpretació del Parc Natural de la Serra de Collserola a Molins de Rei i potenciar el paper del municipi com a porta d’entrada a la natura amb el fet diferencial de ser el nexe d’unió entre el riu Llobregat i la muntanya de Collserola.

Xavi Paz durant la cloenda de la conferència del programa electoral del PSC Molins de Rei // David Guerrero

Xavi Paz durant la cloenda de la conferència del programa electoral del PSC Molins de Rei // David Guerrero

Un centre d’interpretació de la serra de Collserola com el que hi ha a Vallvidrera però a l’altra banda de la muntanya, “aprofitant la potencialitat que té Molins de Rei al estar entre la muntanya de Collserola i el riu Llobregat”, segons el candidat socialista, Xavi Paz. És una de les propostes que planteja el PSC en el seu programa electoral i que ha presentat aquest dissabte durant la celebració de la conferència municipal d’elaboració del programa.

La idea és habilitar un edifici que es converteixi en “una nova porta d’accés a Collserola” tant pels molinencs com pels visitants. Al centre d’interpretació -com en tots els espais d’aquestes característiques- s’oferiria informació, s’organitzarien activitats i es podria impulsar moviment al seu entorn. De fet, Paz planteja la instal·lació de l’equipament com “un nou pol d’atractivitat econòmica”.

La proposta dels socialistes molinencs coincideix amb el moment de redacció del nou pla director del Parc Natural de la Serra de Collserola, raó per la que la proposta podria ser tinguda en compte. Això sí, els socialistes no desvetllen en la seva proposta si es tractaria de reaprofitar algun edifici en desús, donar-li un nou ús a algun equipament o si la idea passa per construir-lo des de zero.

Tancant el programa electoral

La promesa dels socialistes s’ha donat a conèixer durant la celebració de la conferència municipal del PSC a la sala de formació de la Federació Obrera. Una cinquantena de militants han passat per la trobada durant el matí del dissabte per conèixer els principals temes que s’inclouran al programa electoral del PSC. “Tenim unes bases sòlides a l’Ajuntament gràcies a la feina feta durant els darrers quatre anys, ara toca passar a la següent pantalla”, ha dit Paz, recordant la seva arribada a l’Ajuntament fa quatre anys, quan “l’Ajuntament estava desendreçat”. Ara, després d’un mandat compartit amb CiU, el PSC vol posar de relleu “valors socialistes com la justícia social i la igualtat d’oportunitats que són més vàlids que mai després d’anys de crisi orfes de la Generalitat i el govern de l’Estat”.

La petita sala de formació de la Federació Obrera ha acollit la conferència del PSC // David Guerrero

La petita sala de formació de la Federació Obrera ha acollit la conferència del PSC // David Guerrero

Ja immers en la campanya electoral, Xavi Paz no ha estalviat crítiques contra els partits que poden disputar-li l’electorat. Davant aquells satisfets per la feina feta durant l’actual mandat i que dubten entre votar CiU o PSC, Paz diu: “Qui hi havia fa més de quatre anys governant i qui ha estat la novetat? Nosaltres som gent de paraula, compromís i garantia”. I sí ha disparat als vots que se li poden escapar per la dreta, també ho ha fet pels que ho fan per l’esquerra. “Només hi ha un possible alcalde d’esquerres”, ha afirmat convençut davant els seus, als que el candidat socialista a l’alcaldia ha volgut posar les piles mostrant-se especialment optimista: “Tenim un magnífic equip i una gran proposta, ens queden 30 dies per davant per tornar a guanyar Molins de Rei”.

Recomanacions personalitzades