L’edifici de l’antic CAP acollirà entitats sociosanitàries com la Creu Roja

S’aprova per unanimitat la recuperació de l’edifici de l’antic ambulatori en una operació que costarà a l’Ajuntament 186.131 euros. El govern municipal vol que serveixi per allotjar entitats sociosanitàries. Entre altres s’instal·larà el Centre de Suport a les Famílies de la Creu Roja.  

Edifici de l'antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

Edifici de l’antic CAP // Ajuntament de Molins de Rei

L’edifici on estava situat l’antic Centre d’Atenció Primària (CAP), fins ara propietat de la Generalitat de Catalunya, passarà a ser propietat de l’Ajuntament de Molins de Rei.

L’equipament, sense ús des del 2010 per la instal·lació del nou ambulatori al barri de la Granja, s’ha valorat en 186.131 euros, que el consistori pagarà al govern català en 4 anys. A més d’aquest cost, l’Ajuntament haurà d’assumir la cessió del contracte de subministrament d’una instal·lació de climatització.

La compra de l’edifici per part de l’Ajuntament arriba després d’un llarg i difícil procés de negociació amb la Generalitat, que en un principi demanava més d’un milió d’euros. L’edifici, situat al barri del Torrent de l’Hospital i construït l’any 1985 en uns terrenys cedits per l’Ajuntament, es troba en un bon estat.

Serveis sociosanitaris 

El govern municipal format per CiU i PSC vol utilitzar el nou equipament per donar servei a diferents entitats sociosanitàries. Els seus 1.588 metres quadrats útils serviran per traslladar el Centre de Suport a les Famílies de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, creat a finals de 2012 per donar resposta a les necessitats més crues de la crisi i que es troba a l’avinguda València. També s’està en converses amb entitats dedicades als malalts d’alzheimer.

“Aquesta operació és un nou exemple de racionalització de la despesa, ja que mitjançant unes negociacions i una aportació econòmica perfectament sostenible aconseguim recuperar un espai per equipaments”, diu l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

L’oposició reclama poder dir-hi la seva

La inversió ha estat aprovada amb el suport unànime de tots els partits polítics al ple municipal del mes de març però, tot i això, l’oposició s’ha mostrat crítica. I és que tot i estar d’acord en la proposta, discrepen de la manera de fer de l’actual equip de govern format per CiU i PSC, que els ha deixat al marge del debat. “Si ara podem donar la notícia és perquè portem treballant-hi molts mesos”, justifica el primer tinent i regidor de Sanitat, Xavi Paz (PSC), rebutjant les acusacions d’electoralisme.

Segons la CUP, Iniciativa i ERC, la sociovergència molinenca ha tornat a fer sense comptar amb l’opinió de la resta de partits. “Aquest govern actua com si tingués majoria absoluta”, denúncia el regidor d’ERC, Toni de la Flor. “Sap greu que ens assabentem per la ràdio dels usos que vol el govern per l’antic CAP”, afegeix Roger Castillo, de la CUP. “Volem un debat obert”, ha sentenciat Pere Garcia, d’Iniciativa per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades