Iniciativa alerta de la possibilitat que la T-Mobilitat no acabi amb la zona 2

Els ecosocialistes assenyalen que la T-Mobilitat només s’aplicarà a les poblacions integrades a la zona 1 i, per tant, Molins de Rei se’n quedaria al marge. Demanen una convocatòria urgent de la Ponència Unitària pel Transport Públic. 

L'estació de Molins de Rei // Jose Polo

L’estació de Molins de Rei // Jose Polo

El futur de la mobilitat i el sistema tarifari a Catalunya és, a hores d’ara, incert. La Generalitat de Catalunya fa mesos que ha anunciat la implantació d’un nou sistema, la T-Mobilitat, que en un principi havia de suprimir l’actual sistema de zones implantant un model basat en el preu per quilometratge. Aquest sistema havia de posar fi a la injusta situació que viu Molins de Rei, integrat a la zona 2 on es paga el doble en els bitllets més utilitzats quedant relegat davant d’altres municipis més llunyans a Barcelona que sí que són zona 1.

La T-Mobilitat, però, podria no significar que Molins de Rei abandoni la zona 2. D’això alerta Iniciativa per Molins de Rei. Fonts ecosocialistes indiquen que durant l’última reunió entre la Ponència Unitària pel Transport Públic de Molins de Rei i l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) es va informar que la T-Mobilitat “no modificaria l’actual criteri de zonificació”. “La T-Mobilitat es vol aplicar només a les poblacions amb zona 1 en un període experimental i, en un principi, no implicaria la supressió de les corones tarifaries”, assenyala un dels assistents a aquesta reunió, on també hi havia les màximes autoritats municipals i l’alcalde Joan Ramon Casals. “Si això és així finalment, Molins de Rei quedaria fora de la T-Mobilitat i continuaria, a més, amb la zona 2”, denuncien des d’Iniciativa. “Aquesta informació es vol amagar fins després de les eleccions municipals”, sentencien des de la formació ecosocialista.

Segons ells, aquest canvi de criteri es produiria per respondre a les exigències de qui ha de gestionar el servei: un operador privat anomenat SOC Mobilitat que està format per una Unió Temporal d’Empreses (UTE) liderada per CaixaBank.

Davant d’aquest context, els ecocialistes molinencs reclamen una nova reunió de la Ponència Unitària constituïda l’any passat i on col·laboren tots els partits polítics i la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei. “Mentre no existeixi un sistema alternatiu a l’actual, Molins de Rei ha de poder ser a la primera corona tarifaria del transport públic”, assegura el regidor i candidat a l’alcaldia d’Iniciativa, Pere García. “És necessari disposar de tota la informació en referència a les conseqüències de l’aplicació de la T-Mobilitat i seguir reclamant a l’AMB un estudi sobre l’aplicació del tribut metropolità als diferents municipis”, diu l’alcaldable.

Recomanacions personalitzades