El Músiques Invisibles honora la memòria del blues negre de Guillem d’Efak

El cantautor Marcel Pich dedica un concert a recordar la figura del mallorquí Guillem d’Efak, mort ara fa 20 anys. Cançons i història de l’homenatjat es barregen en un nou concert del Músiques Invisibles.

Marcel Pich interpretant Guillem d'Efak a l'Ateneu Mulei // Jose Polo

Marcel Pich interpretant Guillem d’Efak a l’Ateneu Mulei // Jose Polo

En una setmana d’homenatges pel vintè aniversari de la mort d’Ovidi Montllor, el Músiques Invisibles també va recordar la figura d’un artista que va traspassar fa 20 anys: Guillem d’Efak. El cicle tornava, una vegada més, a donar-li importància a les veus en català menys conegudes però no per això menys importants.

D’Efak era fill d’un guàrdia civil que va anar de servei a Guinea. Amb la seva pell negra, va intentar fer carrera com a músic en la Mallorca on va créixer. El reconeixement li va arribar a Barcelona, on va arribar a ser molt més conegut durant la dècada dels 60 i 70.

A Molins de Rei va ser recordat gràcies a Marcel Pich, que va interpretar el seu blues amb guitarra i veu, a la vegada que explicava la seva història. Cançons que van escapar de la censura parlant de la vida quotidiana però que van aconseguir fer-se escoltar en temps complicats per a la música en català. Una veu desconeguda per a molts que va sortir de l’anonimat del temps al Músiques Invisibles.

Recomanacions personalitzades