One to One Molins de Rei participarà en la gran aventura de l’Absa Cape Epic

Els dos Josep Colomina, pare i fill, acaben d’arribar a Sud-àfrica on del 15 al 22 de març participaran en l’Absa Cape Epic, una de les curses de resistència de bicicleta de muntanya més dures del món. 

absaone

Josep Colomina (pare) i Josep Colomina (fill) amb la indumentària de la Cape Epic abans de marxar // One to One

Josep Colomina (pare) i Josep Colomina (fill) amb la indumentària de la Cape Epic abans de marxar // One to One

Un repte i una promesa familiar en diferents aspectes. Així es pot definir el que està a punt de començar a fer One to One Molins de Rei, que estarà present en l’edició 2015 de la cursa de BTT per etapes més dura del planeta: l’Absa Cape Epic. Josep Colomina (pare) i Josep Colomina (fill) estan a punt de començar una gran aventura que els portarà als racons més inesperats de Sud-àfrica, país a on ja han arribat.

“La idea neix el 2010 quan vaig fer la cursa i em vaig prometre que algun dia la faria amb el meu fill”, diu el pare just abans d’agafar l’avió. Els equips no professionals o sense uns grans recursos econòmics han d’entrar en un sorteig per poder participar en aquesta cursa. Aquest any la sort ha estat de cara dels Colomina i van ser un dels agraciats. Era el primer pas d’un repte que també ha estat econòmic.

“Nosaltres vam anar explicant als nostres clients dels entrenaments personals que volíem anar perquè ens havia tocat el sorteig fins que un dia una de les nostres clientes ens va dir que ens pagava la inscripció”, recorda el pare. Era un pas de gegant per poder estar en cursa però encara quedaven d’altres. S’havia de pagar l’avió, el material, l’allotjament… “A partir d’aquí vam iniciar una campanya de micromecenatge amb gent de Molins de Rei que, finalment, ens ha ajudat a poder fer front a tots els costos”, explica feliç d’aquesta participació. Viu Molins de Rei és un dels col·laboradors d’aquest projecte.

En Josep, ja a Sud-Àfrica, abans de començar la gran aventura // One to One

En Josep, ja a Sud-áfrica, abans de començar la gran aventura // One to One

“No puc entrenar més del que he entrenat, així que només estic nerviós per si m’oblido de posar alguna cosa a la maleta”, diu Josep Colomina fill tot feliç de l’aventura que està a punt de viure. Amb 18 anys, és el ciclista més jove de la competició. Els membres de l’organització no recorden cap participant de menys edat en tota la història de la Cape Epic. “Hem fet moltes sortides junts per agafar la forma física”, explica qui es va passar “totes les festes de Nadal entrenant sense descansar ni un dia” preparant-se per aquesta prestigiosa cursa.

Sense l’experiència d’haver participat anteriorment en aquesta competició, el petit dels Colomina assegura que el més dur seran les etapes planes. “Es podria dir que sóc un escalador”, sentència. En Josep, com el seu pare, es vol dedicar al món de l’esport com a entrenador a la vegada que segueix vinculat al món de la bicicleta, una de les seves grans passions. De fet aquest viatge servirà “per la seva formació”, expressa el pare. Si les comunicacions no fallen, podreu anar seguint les evolucions de One to One a la cursa a través d’aquest diari. Una aventura que val la pena explicar.

Recomanacions personalitzades