Les quotes de l’escola de música es podran pagar en quatre terminis

El ple municipal aprova que les quotes de l’Escola Municipal de Música Julià Canals es puguin pagar en quatre terminis. El preu d’aquest curs es congel·la. La tarifació social, de la que s’han beneficiat nou famílies, continua sense ser completa.

Imatge de l'Escola Municipal de Música Julià Canals // Jose Polo

Imatge de l’Escola Municipal de Música Julià Canals // Jose Polo

Com ja va passar l’any passat, l’Escola Municipal de Música Julià Canals tindrà bonificacions en el preu del servei. La principal novetat d’enguany és que es podrà pagar en 4 terminis, en comptes dels tres en els quals es podia fraccionar fins ara.

El 25% de l’import a pagar es realitzarà al formalitzar la matrícula i l’import restant es pagarà en tres liquidacions més: al desembre, al febrer i a l’abril. Segons el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), és una aposta per “millorar les facilitats de pagament”.

El preu es congelarà, sent idèntic al de l’any passat. La proposta del govern municipal format per CiU i PSC es va aprovar gràcies al vot favorable d’ERC i PP i les abstencions de la CUP i Iniciativa en el passat ple municipal del mes de febrer. Cap partit va votar-hi en contra.

A mig camí de la tarifació social

Tot i que la sociovergència molinenca utilitza el concepte de “tarifació social” per definir les seves polítiques de preus a l’escola de música i les llars d’infants, l’oposició li recrimina que es queda a mig camí. L’argument és ben senzill: tant la CUP com Iniciativa entenen que en una tarifació social real aquells usuaris amb més recursos paguen més i aquells usuaris amb menys recursos paguen menys. Amb l’actual govern municipal de Molins de Rei només es compleix el segon requisit.

“És la mateixa línia que l’any passat i ens hagués agradat que s’hagués fet un pas més cap a la tarifació social on els que tenen més paguen més”, ha assegurat Roger Castillo, de la CUP Molins de Rei, durant la seva intervenció al ple. “Pensem que la tarifació social hauria de ser completa”, ha afegit l’ecosocialista Mercè Ferrer. Aquest és un debat que s’ha anat repetint al llarg de la legislatura i en el qual el govern municipal no s’ha mogut de la seva postura.

Segons dades aportades pel regidor d’Educació al ple municipal, un total de 9 famílies s’han acollit a aquestes bonificacions. Actualment, s’apliquen descomptes del 10% en rendes mensuals inferiors a 470 euros, 20% per a les famílies amb menys de 405€ al mes, 40% per a rendes inferiors a 343 euros, 60% per als usuaris que disposin de menys 278 euros mensuals i per últim, una bonificació del 75% per aquelles persones que la seva capacitat adquisitiva mensual no superi els 219 euros al mes. Totes aquelles famílies amb ingressos superiors als 470 euros paguen l’import total de les taxes. El preu actual de l’escola de música varia entre els 247 i els 948 euros segons l’etapa de formació.

Recomanacions personalitzades