El Punt d’Atenció a l’Emprenedor ha ajudat a la creació de cinc negocis

Un total de cinc negocis s’han creat a Molins de Rei amb l’ajuda del Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) que es va habilitar al Centre Joan García-Nieto fa més de mig any. El sistema simplifica i abarateix les gestions de les persones que inicien una aventura empresarial.

Casals i Paz acompanyat les sòcies de // Ajuntament de Molins de Rei

Casals i Paz acompanyat les sòcies de Gran Assistencial // Ajuntament de Molins de Rei

El passat mes de juny, Molins de Rei es va convertir en Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), un sistema que agilitza la creació d’empreses simplificant els tràmits burocràtics. Des de llavors, cinc negocis s’han creat al municipi amb l’ajuda d’aquest nou servei. Marta Bassons, una de les sòcies de Gran Assistencial, una de les empreses que s’ha beneficiat del servei, assegura que fa uns anys va intentar crear una empresa i que li va costar “dos mesos i més de 1.000 euros”. En canvi, segons Bassons, amb el punt PAE ho ha tingut tot enllestit “en una setmana i amb un cost de 102 euros”, segons Bassons.

Des del punt PAE és poden donar d’alta formes jurídiques com la Societat Limitada (SL) i la Societat Limitada Nova Empresa (SLNE) de manera telemàtica gratuïta. També es poden constituir nous autònoms amb les mateixes condicions. El sistema simplifica i abarateix les gestions a partir d’un formulari digital.

A Catalunya hi ha 336 punts PAE i només 34 estan situats en un centre de desenvolupament local com el Joan García-Nieto, on se situa aquest servei a Molins de Rei. “L’Ajuntament ajuda a tirar endavant però el mèrit real és de la gent que aporta la idea, la il·lusió i l’esforç per muntar un nou negoci a Molins de Rei”, declara l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU). Xavi Paz (PSC), primer tinent d’alcalde, afegeix que malgrat que la situació econòmica tendeixi a “millorar lentament” les administracions no es poden oblidar de “la gran quantitat de gent que no veurà els beneficis de la recuperació econòmica”.

Recomanacions personalitzades