La molinenca Ivet Remacha debuta al festival Barnasants amb el grup Darània

Amb només 20 anys, la veu de la molinenca Ivet Remacha sonarà al festival de cançó d’autor Barnasants el proper mes de març. Remacha és la veu del grup Darània, que ja compta amb un primer treball discogràfic i més d’un any de trajectòria.

Els components de la banda, que compta amb la jove molinenca com a vocalista // Darània

Els components de la banda, que compta amb la jove molinenca com a vocalista // Darània

Fa poc més d’un any, el cantautor i guitarrista Daniel Sesé va decidir crear el grup Darània. Ara, la veu d’Ivet Remacha és un dels elements més inconfusibles de la banda, que també compta amb el so d’Alba Arisa (baix), Albert Abad (clarinet i saxo) i José Luís Mediavilla (percussió). Sesé s’encarrega de tocar la guitarra i composar les lletres. El grup actuarà el divendres 20 de març al Centre Cultural Albareda del districte barceloní de Sants-Montjuïc en el marc del 20è Festival Barnasants. Serà, a la vegada, la presentació oficial del disc.

“Sempre havia cantat però arribar al Barnasants… no m’ho havia plantejat mai”, explica Remacha en declaracions a Viu Molins de Rei. La jove, que estudia disseny de moda a Sabadell, ha lligat la seva vida a l’art de la música. Fa dos anys que estudia al conservatori de Barcelona, centrada en l’instrument de la flauta travessera, tot i que el cant és un afer que, gràcies a formar part de Darània, ha començat a potenciar. “En Daniel Sesé buscava una veu femenina, càlida i tendra” recorda Remacha, que ara es mostra orgullosa d’haver-se arriscat en una nova aventura.

Les lletres del grup parlen de la quotidianitat, “dels detalls del dia a dia”, diu la molinenca. I és això el que aquest estiu va fer que una petita productora els demanés per gravar un curtmetratge en un terrat del barri de Gràcia. Ara, els membres del grup reconeixen que això els ha servit per promocionar-se i comptar amb un primer videoclip.

El grup està format per músics de diferents disciplines, edats i registres. Segons la cantant “cadascú aporta la seva manera d’entendre la música”, combinant la cançó d’autor amb tocs de rumba i jazz.El seu primer treball es titula Les cançons de gener i ha estat editat per Picap, amb producció de Joan Isaac i Conrad Setó. El títol del disc, per la vocalista, remarca la intenció de Darània per seguir creixent: “Volem transmetre un inici, com el primer mes de l’any, i seguir treballant per saber on podrem arribar”, sentència.

Recomanacions personalitzades