Els veïns del barri del Canal reclamen més vigilància i neteja després del ball de Carnestoltes

Fins aquest dilluns no s’han netejat les proximitats del nou espai juvenil i cultural Mariona, on es va celebrar el ball de Carnestoltes. Els veïns lamenten l’estat deplorable en què s’ha mantingut el parc de la Mariona i el Canal de la Infanta el diumenge després de la festa.

Un banc del parc de la Mariona el dia després de la festa // fotografia facilitada per un lector de Viu Molins de Rei

Un banc del parc de la Mariona el dia després de la festa // fotografia facilitada per un lector de Viu Molins de Rei

El parc de la Mariona i alguns carrers del barri del Canal han patit les conseqüències de la primera festa que s’organitzava al nou espai polivalent juvenil i cultural Mariona. Ampolles de begudes, tant de vidre com de plàstic, han estat l’estampa d’aquest diumenge al barri, causant un fort impacte entre els veïns.

“M’he quedat esgarrifat” explica Vicenç Fernández, membre de la junta de l’Associació de Veïns del barri del Canal, en declaracions a Viu Molins de Rei“Aquest matí he hagut de netejar ampolles de vidre trencades que hi havia al davant de l’escola Pont de la Cadena mentre uns nens corrien”, explica Fernández, qui tem que algú hagi pres mal al relliscar amb la quantitat de brossa acumulada a la via pública.

Mala coordinació

La neteja del parc de la Mariona no és responsabilitat directa de l’Ajuntament de Molins de Rei, sinó de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tot i això, la coordinació entre el consistori i l’ens metropolità ha estat nul·la en aquesta ocasió. Fonts municipals indiquen a Viu Molins de Rei que s’ha pres nota de la situació. “Hem fallat en la coordinació amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona”, reconeixen. “Farem tot el possible perquè no es repeteixi l’episodi”, sentencien. El consistori sí que va habilitar un dispositiu de neteja especial als voltants de la carpa en els terrenys de responsabilitat municipal, però el gran gruix de la festa paral·lela a la que hi havia a la carpa es feia al parc, aprofitant la foscor i els bancs.

This slideshow requires JavaScript.

Vigilància, neteja i sancions

Des de l’associació de veïns del barri del Canal creuen que es podrien haver pres mesures per evitar la situació. Per una banda, no entenen com fins dilluns al matí no s’ha netejat l’espai i demanen un servei de neteja que actuï un cop s’hagi acabat la festa. Vicenç Fernández sentencia: “Si hi hagués hagut un servei de neteja diumenge al matí, no hi hauria tant d’impacte”.

A més, els veïns també reclamen una vigilància més estricta que impedeixi que es consumeixi alcohol a la via pública, i com a últim recurs, fer que es compleixin les ordenances. Unes normes que marquen que les multes per consumir a la via pública poden arribar als 300 euros. “El problema no és la carpa, és que la gent begui i embruti el barri”, explica Fernández, demanant que es faci el possible per controlar que els participants de la festa no beguin fora del nou espai polivalent que tot just s’estrenava aquest cop. De fet, els veïns veuen amb bons ulls que s’instal·li una zona de concerts per a les entitats, i no descarten fer-la servir per a algunes activitats.

Recomanacions personalitzades