Els veïns de la Riera Bonet es mostren expectants davant el ball de Carnestoltes

El canvi d’ubicació del ball de Carnestoltes, que se celebrarà en una carpa provisional on anirà el nou equipament cultural i juvenil Mariona, crea expectació entre els veïns de la Riera Bonet, que no saben si es veuran afectats pel soroll i altres possibles problemes derivats de la festa. 

Els assistents, marxant en cercavila // Elisenda Colell

Veïns de la Riera Bonet durant la rua celebrada divendres // Elisenda Colell

Els veïns es mantenen expectants poc abans del ball de Carnestoltes. Enguany la festa serà a l’espai que ocuparà el nou equipament per a entitats juvenils al costat del Caprabo i el parc de la Mariona, molt proper al barri de la Riera Bonet. De moment, els veïns no desaproven el projecte, que ha d’acollir diferents concerts i festes diverses durant l’any, però són conscients que els pot dificultar la conciliació de la son de matinada.

Carlos Moreno, president de l’Associació de Veïns de la Riera Bonet, ha subratllat que els veïns no ho veuen amb mals ulls. “Cal esperar a veure com serà la nit de Carnestoltes”, indica en declaracions a Viu Molins de Rei. La festa se celebrarà en una carpa provisional i no insonoritzada.

Si les festes són puntuals Moreno no hi veu cap problema. “Una nit és una nit”, recorda, senyalant dies com Cap d’Any, Festa Major o Sant Joan. No obstant, des del barri no s’acaba d’entendre perquè s’ha allargat dues hores la festa, tal i com va avançar aquest mitjà. “Aquí, com a la plaça de la Llibertat, hi ha veïns afectats” sentencia Moreno, reclamant un tracte equitatiu amb els veïns del Centre Vila.

Ben a prop de la zona i del nou espai on es faran festes puntualment, es troba el local d’oci nocturn més gran de Molins de Rei, l’EiTwo. És habitual que les persones que viuen a les proximitats de la discoteca es queixin de les molèsties que solen causar els seus clients a altes hores de la matinada, així com de la brutícia que generen.

Recomanacions personalitzades