Una vintena de persones es concentren per reclamar la reobertura del cas 4F

Poc més de 20 persones es reuneixen a la plaça de l’Ajuntament per recordar el novè aniversari del cas 4F, que ha saltat a la opinió pública després de l’estrena del documental “Ciutat Morta”.

Una vintena de manifestants es van concentrar a la plaça de la vila // Elisenda Colell

Una vintena de manifestants es van concentrar a la plaça de la Vila // Elisenda Colell

El 4 de febrer de 2006 van ser detinguts quatre joves pels aldarulls provocats durant el desallotjament d’un edifici de Ciutat Vella, que va acabar amb un membre de la Guàrdia Urbana de Barcelona en estat vegetatiu. Segons el documental Ciutat Morta, els joves van ser torturats per la policia i sempre van reivindicar la seva innocència, tot i que un suposat encobriment polític, judicial i mediàtic, sumat a la falsificació de proves, van fer que els joves acabessin complint penes de presó. Des de la seva emissió al Canal 33, el documental “Ciutat Morta” ha provocat un debat públic sobre la gestió policial.

Per recordar el cas, però sobretot per demanar-ne la reobertura, el passat dijous es van convocar manifestacions arreu del territori. Després de la nevada i sota un ambient gèlid, a Molins de Rei es van concentrar una vintena de persones a la plaça de la Vila. Entre els manifestants, membres d’ERC, la CUP, Molins Camina i l’Espai Autogestionat Mallolis.

Recomanacions personalitzades