Rondan Rot, un estudi musical al barri de la Granja

molins-de-rei-en-persona

Rondan Rot és un estudi professional de gravació instal·lat al bell mig del barri de La Granja, a Molins de Rei. Els seus components ens expliquen les característiques de l’empresa, la seva trajectòria, i les perspectives més immediates.

Els membres de Rondan Rot al seu estudi // Rondan Rot

Els membres de Rondan Rot al seu estudi // Rondan Rot

Què us va fer decidir a crear el vostre estudi de gravació?

Va ser un procés natural a partir de la confluència de diferents inquietuds artístiques i professionals. Fa un parell d’anys que es va iniciar aquest projecte. Va arribar un moment que ens vam plantejar la necessitat d’articular un espai físic per projectar tant la creació com l’edició i la producció musical. Tot és fruit de la nostra amistat i de la nostra complicitat al llarg dels anys

Qui forma part de Rondan Rot?

Som tres components: Guillem Ventura, Ferran Sabanès i Roger Pons, que compartim aquest projecte dia rere dia, amb l’aportació més o menys especialitzada i particular de cadascú de nosaltres, en el vessant més tècnic o més creatiu.

Com definiríeu la vostra oferta professional?

“Tot és fruit de la nostra amistat i de la nostra complicitat al llarg dels anys”

Compaginem les nostres produccions pròpies amb els serveis d’edició professional destinats a qualsevol estil musical. Hem treballat amb grups o amb cantautors molt diferents i cada experiència nova és un nou repte per a nosaltres, ja sigui a través de la música pop, o del rock, o del reggae o de l’electrònica més experimental. No ens tanquem a cap estil, ja que com més registres treballem més coneixement ens aporta

Quin balanç feu dels treballs produïts fins ara?

No hem parat de treballar i el resultat d’aquesta dinàmica és que seguim invertint en la millora constant dels nostres equipaments. En el nostre camp professional la tecnologia evoluciona molt ràpidament i hem d’estar sempre atents a poder oferir els millors serveis als nostres clients. És una acció progressiva, i el més important és el contacte personal amb els músics i amb les bandes. És més una qüestió d’actitud que de rutina tècnica, i això ens aporta moltes satisfaccions.

“S’ha trencat una mica la barrera tradicional entre el compositor i el tècnic”

Com veieu el panorama musical i la irrupció dels nous mitjans digitals?

Els nous mitjans han transformat completament la percepció i la difusió de la música en tots els àmbits. Ja ningú es pot plantejar una producció artística com es feia als anys setanta. Ens trobem amb dos mons complementaris, però que a vegades semblen enfrontats, o tensionats. D’una banda tenim el circuit de la oferta convencional i global, molt mediatitzada i monopolitzada per unes poques marques multinacionals. I d’altra banda també tenim l’eclosió de la música independent, amb tota la seva complexitat, però que expressa un aire nou i més rebel al panorama general. Les noves tecnologies faciliten molt el treball d’aquests artistes i al mateix temps també representen un estímul per a tota mena de creadors. S’ha trencat una mica la barrera tradicional entre el compositor i el tècnic.

Guillem Ventura controlant una taula de so // Rondan Rot

Guillem Ventura controlant una taula de so // Rondan Rot

En quins projectes esteu treballant actualment?

Aquest 2015 serà un any de moltes realitzacions, tant pel que fa a la creació com a la producció musical. Tenim en curs l’edició del nou disc de Wolf Breath, una banda de rock americà. D’ací a molt pocs dies comencem amb la nova producció d’Ed Tulipa. També continuarem amb les propostes de Circus Pad, el nostre grup de rap, amb nous temes i nous vídeos; i amb el primer disc de Destemps, de rock català, i amb Ànima Carmina, una iniciativa amb l’esperit slam poetry, però molt més elaborada musicalment, i que és el primer disc en solitari de Aedo (Roger Pons Anguita), que serà un viatge interior molt personal i poètic.

Estem oberts a qualsevol nou projecte o proposta, en tot aquest complex àmbit professional, ja sigui com a edició, mesclatge, gravació o producció. Seguirem aprenent en el dia a dia dels nostres treballs, al costat dels creadors.

Recomanacions personalitzades