El vent no atura l’inici de la Fira de la Candelera

La forta ventada no ha afectat l’inici de la Fira de la Candelera. L’alerta ha estat “més lleu del que s’esperava” segons el regidor de Fira, Joaquim Martí. El recinte firal s’ha obert sense problemes i els carrers han rebut els primers visitants durant la tarda de divendres. 

La carpa caiguda, una de les poques incidències registrades pel vent // RogerTuset (Ràdio Molins de Rei)

La carpa caiguda, una de les poques incidències registrades pel vent // Roger Tuset (Ràdio Molins de Rei)

A menys de 24 hores de l’inici de la 164a edició de la Fira de la Candelera Molins de Rei passava al nivell de “perill molt alt” per les fortes ventades segons la Generalitat de Catalunya. Concretament, es situava en alerta “cinc de sis”, segons el regidor de Fira, Joaquim Martí. “Això ens va espantar una mica”, reconeix el mateix Martí. I és que més d’un firaire es preveia que aquesta circumstància meteorològica podia impedir un bon inici dels tres dies de Candelera.

Finalment els efectes del vent  han estat mínims: una carpa situada a la plaça del Moli s’ha desmuntat, un arbre ha caigut i s’ha destrossat un petit mur situat a Sant Bartomeu. “Tot ha estat molt menys del que ens havien dit”, afirma el regidor.

Com a mesura preventiva, es van suspendre les activitats a l’aire lliure dijous a la tarda i es van arribar a desmuntar algunes de les carpes de la mostra. Totes aquelles més lleugeres que havien estat muntades dijous al matí van ser desmuntades poques hores després. Divendres al migdia tornaven a estar al seu lloc, preparades pels tres dies de fira. “Ara hem passat d’estar en alerta a estar en prealerta”, indica Martí. Així doncs, tot apunta a què el perill ja ha passat sense conseqüències destacables.

Les figures de Catalunya en Miniatura llueixen al pati del Palau // Jose Polo

Les figures de Catalunya en Miniatura llueixen al pati del Palau // Jose Polo

El recinte firal es va obrir a les tres de la tarda sense problemes. La jornada de divendres ha tornat a reunir un bon nombre de visitants. Molts molinencs, conscients que dissabte i diumenge poden aparèixer problemes de mobilitat per l’aglomeració de gent, han aprofitat el dia més calmat de la Fira per donar un primer cop d’ull a la Candelera. Entre altres coses, alguns han aprofitat per passar per l’estand de Viu Molins de Rei a la plaça del Molí i firar-se l’anuari 2014.

L'Àngel Duran, firaire de mena, no es va espantar per la ventada // Jose Polo

L’Àngel Duran, firaire de mena, no es va espantar per la ventada // Jose Polo

El director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, ha acompanyat les autoritats locals durant la inauguració oficial. Recasens ha indicat que la Candelera és “una de les fires més importants” del panorama català.

L’alcalde, Joan Ramon Casals, ha aprofitat l’ocasió per qualificar l’esdeveniment com l’oportunitat de Molins de Rei per “cridar l’atenció del país” i ha remarcat que “al no poder créixer més en quantitat, s’aposta per millorar la qualitat”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, ha indicat que les expectatives per la Fira són “màximes”. “Estic segur que el nou pati del Palau tindrà una molt bona acollida”, ha remarcat Paz durant les primeres hores d’un cap de setmana important per a Molins de Rei.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades