Sant Pere de Romaní, el Foment i els Diables queden immortalitzats als premis Clic de fotografia

Una fotografia de Lluís Remolà a l’ermita molinenca de Sant Pere de Romaní aconsegueix el màxim reconeixement dels premis Clic. Una imatge costumista del Foment i un correfoc dels Diables, amb categoria pròpia en el seu 25è aniversari, completen la galeria de guanyadors del concurs de fotografia.

Una trentena de persones van assistir a la inauguració de l'exposició al local del CEM // David Guerrero

Una trentena de persones van assistir a la inauguració de l’exposició al local del CEM // David Guerrero

En un moment en el que fotografies intranscendents i selfies fets amb un pal omplen les xarxes socials, els premis Clic posen una mica de seny i fan una acurada selecció d’imatges de qualitat que es poden veure al local del Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM) durant la Fira de la Candelera i els seus dies previs. En la paret més preuada de l’exposició es mostra Molins de Rei des d’un punt de vista poc habitual. La llum, els colors i l’enginy dels fotògrafs fa que racons anodins o suposadament “normals” del municipi es converteixin en un lloc meravellós.

Això és el que passa amb els guanyadors dels premis Clic en la categoria de “Molins de Rei”. La imatge dels santfeliuenc Lluís Remolà que s’ha fet amb el primer premi mostra l’ermita de Sant Pere de Romaní en un vespre fosc amb una llum espectacular i uns colors que donen força a la pedra de la construcció romànica. Després de dos anys acconseguint l’accèsit, Remolà s’ha fet amb un merescut primer premi.

Sant Pere de Romaní, de Lluís Remolà, ha estat la fotografia guanyadora dels Premis Clic! // David Guerrero

Sant Pere de Romaní, de Lluís Remolà, ha estat la fotografia guanyadora dels Premis Clic! // David Guerrero

El Foment, de Luis Leandro Serrano, s'ha fet amb l'accèsit dels 17ens Premis Clic en la categoria Molins de Rei // David Guerrero

El Foment, de Luis Leandro Serrano, s’ha fet amb l’accèsit dels 17ens Premis Clic en la categoria Molins de Rei // David Guerrero

L’accèsit en la categoria de Molins de Rei ha estat per Luis Leandro Serrano, veí de Cornellà de Llobregat que retrata una imatge d’un home assegut prenent un café en una taula del bar del Foment. L’interior s’albira com un atractiu espai amb molta història.

El pas sota les vies del tren o els passadissos dels pisos del barri del Canal son alguns d’aquells racons que guanyen bellesa a través de la fotografia i que han quedat entre els finalistes. Castell Ciuró, el riu Llobregat, el parc de la Mariona també apareixen. El Camell i els Gegants tampoc falten entre les imatges més representatives del municipi.

Premi especial dels Diables

La categoria especial de la 17a edició dels Premis Clic ha estat la que s’ha dedicat al 25è aniversari de la colla de Diables de Molins de Rei. Van ser els autèntics protagonistes de la Festa Major de l’any passat des d’un primer moment amb el pregó i un correfoc és d’aquelles coses que conviden a ser fotografiades. D’aquesta manera s’ha seguit la tradició ja marcada en els últims anys de destinar una categoria pròpia a l’entitat que es troba de celebració: l’any passat van ser els Gegants, l’anterior els Matossers i abans es va fer amb el Camell. Tot i això, de les 138 fotografies rebudes al concurs només vuit han entrat dins de la categoria de l’aniversari dels Diables.

Entre les rebudes, la guanyadora ha estat una fotografia de Miquel Viñas, veterà fotògraf molinenc habitual d’aquestes cites i que al jugar a casa es fa més gran. L’any passat va guanyar en la categoria dels Gegants i aquest cop ho ha tornat a fer al captar un dels moments més espectaculars del correfoc (al centre, foto superior). El seu germà, Albert Viñas, s’ha quedat amb l’accèssit de la categoria, amb una altra imatge del correfoc (al centre, foto inferior) en la que les espurnes surten del centre de la imatge en totes direccions.

Fotos presentades a la categoria de Diables amb les premiades al centre de la imatge // David Guerrero

Fotos presentades a la categoria de Diables amb les premiades al centre de la imatge // David Guerrero

La fotografia guanyadora (superior) i l'accèsit (inferior) en la categoria d'esports de muntanya // David Guerrero

La fotografia guanyadora (superior) i l’accèsit (inferior) en la categoria d’esports de muntanya // David Guerrero

Pel que fa a la categoria d’esports de muntanya i d’aventura, Rita Gómez s’ha fet amb el primer premi de la categoria amb una imatge captada a la muntanya de Chamonix. Santi Viladrich, guanyador durant els dos últims anys, aquest cop s’ha hagut de conformar amb l’accèsit en una fotografia que també té la neu com a protagonista.

Pel que fa al premi de modalitat lliure s’ha entregat a Marta Garcia Sanz, de Sant Feliu de Llobregat. La imatge guanyadora és un bodegó anomenat “Metamorfosi” on es veu una magrana oberta i els efectes del temps en la fruita.

En total s’han rebut 138 fotografies a concurs per part de 32 participants. Els guanyadors de cada una de les quatre categories ha estat premiat amb 500 euros i l’accèsit ha estat dotat amb 230 euros.

El CEM guanya protagonisme

El CEM fins ara només cedia el seu local del carrer Major com espai on mostrar les fotos guanyadores i finalistes. Era el convidat de pedra. Aquest any, per primer cop, han donat un pas més enllà i s’han involucrat en l’organització fins ara assumida exclusivament per l’Ajuntament. També s’ha mantingut l’entrega de guardons als guanyadors el dissabte previ al cap de setmana gran de la Fira durant la inauguració de l’exposició amb la presència dels premiats, socis del CEM, aficionats a la fotografia i una copa de cava.

L’exposició es pot visitar durant els dies de Fira de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores. Fins el 8 de febrer es podrà veure durant els dies laborables de 19 a 21 hores.

[sam id=”49″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades