L’Ajuntament rebutja la “llei mordassa” i la titlla de “franquista”

L’Ajuntament de Molins de Rei aprova per àmplia majoria una moció de la PAH que rebutja l’anomenada “llei mordassa”. La moció acusa aquesta llei de sostenir “postulats franquistes”. L’únic regidor del PP, Emilio Ramos, marxa del ple perquè la moció s’ha presentat fora de termini. 

Emilio Ramos abans de marxa del Ple Municipal // Elisenda Colell

Emilio Ramos abans de marxa del Ple Municipal // Elisenda Colell

20 dels 21 regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei han votat a favor d’una moció de la PAH Molins de Rei en contra de la nova llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a “llei mordassa”, que el PP ha tirat endavant gràcies a la seva majoria absoluta al Congrés dels Diputats.

Els grups municipals de la CUP, Iniciativa i ERC han entrat al ple municipal per tràmit d’urgència aquesta moció que assegura que la nova regulació sosté “postulats franquistes inconcebibles en una democràcia”. Amb la “llei mordassa”, participar en una acció de la PAH o fer una acampada com la que es va fer al CAP per protestar contra el seu tancament a la nit, per exemple, serien dues accions sancionables.

El text de la moció titlla la nova llei de “procediment administratiu que legalitza la persecució de les mobilitzacions per tal d’impossibilitar drets democràtics bàsics com la llibertat d’expressió”. A més, acusa al govern del PP de voler fer que els “funcionaris públics dels cossos policials siguin instrumentalitzats com a elements de repressió de la protesta social”. L’acord aprovat davant d’un grup de representants de la PAH exigeix la retirada immediata de la llei i, també, la dimissió del ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Emilio Ramos marxa de la sala de plens

Només un regidor del consistori no ha votat a favor d’aquesta moció. Tampoc ha votat en contra, ni tan sols s’ha abstingut, sinó que ha optat per abandonar la sala de plens indignat amb que la moció es portés a debat. Qui si no, l’únic representant del PP al consistori, Emilio Ramos, ha marxat.

“No entraré en el fons de la moció però si en la forma”, ha assegurat Ramos per començar la seva intervenció abans de marxar-se. “La moció s’ha entrat fora de termini i jo mateix tenia una moció per entrar i l’he guardat per al mes de gener”, ha continuat acabar afirmant que “estem acostumats a canviar l’ordre del dia depenent d’on vingui l’aire però això és molt més seriós que el carrer”.

Indignat amb aquesta situació, Ramos ha marxat de la sala no sense abans dedicar un últim missatge: “Vull que li quedi molt clar als mitjans de comunicació que posin estrictament el que jo estic dient perquè demanaré l’acta a la secretaria”, ha asseverat el popular, mirant fixament de forma inquisidora al periodista de Viu Molins de Rei que cobria el ple.

Representants de la PAH Molins esperant si la moció era admesa al ple de desembre // Jose Polo

Representants de la PAH Molins esperant saber si la moció era admesa al ple de desembre // Jose Polo

Moció retallada

El govern municipal format per CiU i PSC ha acceptat la inclusió de la moció a última hora però demanant una cosa a canvi: la supressió d’un dels punts que es mostrava crític amb la proposta d’Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana. Així doncs, la moció, que es mostra especialment dura amb la regulació del PP, és queda sense el seu àmbit estrictament local. Aquest apunt crític amb la nova ordenança, però, es debatrà en el proper ple municipal del mes de gener.

Recomanacions personalitzades