Molins de Rei desenvoluparà el programa Thao per prevenir el sobrepès entre els infants

L’Ajuntament s’adhereix al programa Thao, una iniciativa que intenta difondre hàbits alimentaris saludables entre els més joves. Un estudi d’aquesta fundació indica que gairebé un 20% dels infants de Molins de Rei tenen problemes amb el seu pes. 

Santiago González, de la Fundació Thao, acompanyat del regidor de Salut // Xavi Paz

Santiago Gómez, de la Fundació Thao, acompanyat del regidor de Salut // Xavi Paz

El programa Thao és una campanya de promoció de difusió dels hàbits alimentaris saludables entre els infants. A principis de 2015, Molins de Rei passarà a formar part de la xarxa de municipis on la Fundació Thao intenta prevenir el sobrepès i l’obesitat entre els infants. “Volíem entrar al mes de setembre però la LRSAL ha dificultat la signatura del conveni”, ha indicat el regidor de Salut, Xavi Paz (PSC).

Així doncs, un cop signant el conveni, es començarà una campanya de promoció de l’activitat física i els hàbits alimentaris saludables a les escoles de primària de Molins de Rei. Es repartiran díptics i tríptics informatius, es penjaran pancartes i s’iniciaràn activitats que hauran de comptar amb la col·laboració de mestres i família i tindran els thaoins, unes mascotes dissenyades per aquesta fundació, com a protagonistes.

Segons Santiago Gómez, responsable d’evaluació i investigació de Thao, els municipis que formen part del programa de la seva fundació “redueixen l’augment de l’obesitat i fomenten el seguiment de la dieta mediterrània”. Els efectes s’han fet evidents en les poblacions on s’ha portat a terme el programa, segons un estudi fet per la mateixa fundació on han participat Sant Boi i Terrassa com a municipis on s’implanta el programa i Gavà i Molins de Rei com a municipis on encara no s’ha implantat. La inscripció al programa Thao té un cost aproximat de 7.000 euros i s’està a l’espera que la Diputació de Barcelona pugui fer-se càrrec de part d’aquest import.

Dos cursos d’estudi

Molins de Rei ha col·laborat amb aquesta fundació durant els darrers dos cursos escolars, on s’han recollit dades sobre la temàtica entre els infants de tercer, quart, cinquè i sisè de primària. Segons aquest estudi, un 18,7% infants de Molins de Rei es troben lluny del seu pes corporal òptim. Concretament, un 8,7% té obesitat i un 10,5% sobrepès.

Recomanacions personalitzades