Un piano coreà i un tren fantasma irlandès es reparteixen els premis del concurs de curts del Festival de Cine de Terror

“Ghost Train” (Tren fantasma) aconsegueix el segon premi del jurat, el premi als millors efectes especials i el Méliès d’Argent del concurs de curts del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. La coreana “Piano” guanya el primer premi del jurat i el premi a la millor interpretació. La catalana “Tuck me in” es queda amb el premi del públic.

Lee Cronin recollint el Méliès d'argent // Jose Polo

Lee Cronin recollint el Méliès d’argent // Jose Polo

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei es fa cada cop més internacional. El nivell augmenta, el nombre de curts presentats a concurs també -passant de 300 l’any passat a 1.000 aquest-, però el més evident i indiscutible és que el nom del festival molinenc arriba a l’altra punta del món. Més enllà de la bona qualitat del que es va poder veure divendres a la nit al teatre de la Peni durant el passi dels curts finalistes de la tretzena edició del concurs de curts, destaca la procedència dels dos curtmetratges triomfadors de la nit: Corea del Sud i Irlanda. A diferència de l’any passat, aquest cop els curts internacionals van estar per sobre dels de casa.

“Piano” de Cho Young-Jun va fer-se amb el primer premi del jurat amb la història d’un piano al que li agrada la sang tant com ballar a la seva protagonista. El paper de la ballarina Kang Sun-Ku li va valer el premi Víctor Israel a la millor interpretació. Dos dels dos premis més rellevants viatjaran a Corea del Sud directament ja que no hi havia cap representant del curt a Molins de Rei durant l’entrega dels guardons.

Encara es va endur més premis el que es podria considerar el gran triomfador de la nit: “Ghost Train” de l’irlandès Lee Cronin. Aquest sí que hi era a la Peni i es va emportar de tornada al seu país dos premis del jurat -el de millors efectes especials i el segon premi del jurat-. Cronin va rebre també el guardó més important, el Méliès d’Argent que entregava el festival molinenc per primer cop i al qual només podien aspirar curts europeus.

El premi Méliès d’Argent va ser atorgat per un jurat format per la politòloga Mireia Escobar, el programador del Festival Fant Bilbao Eugenio Puerto i el projeccionista i fundador del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei Pere Vila. Aquests van escollir el curtmetratge que competirà amb una desena de curts d’altres festivals europeus per fer-se amb el Méliès d’Or.

El premi del públic no va coincidir amb cap dels guardons del jurat i va recaure en “Tuck me in”, un curt molt curt, d’un minut exacte, d’Ignacio F. Rodó, on un nen demana al seu pare que miri sota el llit.

Nacho Vidal va ser el membre del jurat més popular // Jose Polo

Nacho Vidal va ser el membre del jurat més popular // Jose Polo

La platea del teatre de la Peni es va omplir un any més la nit de divendres per visionar els millors curts de terror seleccionats pels responsables del Festival de Cine de Terror. Enguany, en comptes de fer un passi de semifinalistes i un altre de finalistes, es va dividir en dos sessions amb tots ells finalistes.

El fet de poder triar entre més curts a concurs permetia assegurar una mínima qualitat de tots els finalistes. Mentre els assistents gaudien dels curts, el jurat que ja els havia vist prèviament sopava al restaurant del costat i es posava d’acord en el veredicte fet públic a les 12 de la nit. La gala d’entrega de premis, a diferència dels curtmetratges exhibits prèviament, va ser de més baix nivell.

Foto de família dels guanyadors i el jurat del concurs de curts del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei // Jose Polo

Foto de família dels guanyadors i el jurat del concurs de curts del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei // Jose Polo

El jurat que va triar tots els guanyadors excepte el Méliès d’Argent estava format per l’actor de cinema porno Nacho Vidal, l’actriu Marina Anna Eich, el fotògraf i cineasta Pep Bonet, la crítica de cinema Marta Armengou i el director de videoclips, curts i publicitat Miguel Ángel Font. Aquest jurat també va decidir entregar dues mencions especials. Una a “Canis” dels catalans Anna Solanas i Marc Riba i una altra a “This neighborhood” del nordamericà Jerry Ochoa.

Recomanacions personalitzades