Por i sexe s’uneixen a una taula rodona del Festival de Cine de Terror

Una taula rodona del Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei mostra les connexions entre l’erotisme i el cinema de terror. Els experts en cinema Desirée De Fez, Fausto Fernández i Juan Pedro Rodríguez van ser els encarregats d’analitzar les relacions entre els dos conceptes. 

D'esquerra a dreta: De Fez, Fernández, Rodríguez i Galera // Jose Polo

D’esquerra a dreta: De Fez, Fernández, Rodríguez i Galera // Jose Polo

Una taula rodona que va durar al voltant d’una hora però que podia haver-se allargat durant dies. Això és el que passa quan es reuneixen tres experts en cinema i reflexionen sobre un tema tant suggerent com les relacions entre el cinema de terror i l’erotisme.

Desirée De Fez, Fausto Fernández, i Juan Pedro Rodríguez -moderats pel molinenc Albert Galera- van anar més enllà del que marcava el guió i van entrar a inspeccionar a fons la vinculació entre el sexe, no tant l’erotisme, i la por que genera el cinema de terror.

“Tothom sap que quan Drácula mossega, realment, està penetrant” va afirmar Fernández, crític de prestigi del revista Fotogramas, per trencar el gel. Segons ell, a les persones ens agrada “tenir por i excitar-nos”. Fernández opina que sexe i por són, per estrany que sembli, coses “molt semblants”.

Juan Pedro Rodríguez, blogger influent del sector, va anar en la mateixa línia que Fernández. Segons ell, sexe i terror també estan molt units i això és perquè les dues coses estan “fora d’allò establert”. Així doncs, segons ell, és la morbositat d’allò prohibit el que atrau les persones cap al terror i el sexe.

Per la seva banda, Desirée de Fez, crítica de El Periódico, va reflexionar sobre el paper de la dona en el cinema de terror. “Mai m’ha molestat que la dona sigui vista com un objecte en aquest tipus de cinema”, va declarar. Segons ella, el tracte de la dona com o objecte “forma part de la jugada” quan es parla d’aquest gènere.

Recomanacions personalitzades