Els gegants tanquen definitivament el centenari inaugurant una placa al racó dels Gegants Vells

Un any després d’una Festa Major centrada en la commemoració dels 100 anys dels gegants, s’ha inaugurat una placa al racó dels Gegants Vells per deixar constància material de l’efemèride. La placa té la silueta dels gegants Miquel i Montserrat.

L'alcalde, Joan Ramon Casals; el cap de colla dels gegants, Miquel Burgès; i el primer tinent d'alcalde, Xavi Paz, van presidir la inauguració // Jordi Julià

L’alcalde, Joan Ramon Casals; el cap de colla dels gegants, Miquel Burgès; i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, van presidir la inauguració // Jordi Julià

La intensa commemoració dels cent anys dels gegants vells encara porta cua. La part més visible per als molinencs va ser durant la Festa Major de l’any passat, quan tots els actes es van articular al voltant seu. Però la celebració ha seguit durant l’any, perquè la Colla Gegantera de Molins de Rei ha hagut de recórrer els 58 pobles d’on venien els gegants convidats a la multitudinària trobada gegantera que van organitzar a la Festa Major de 2013.

Ara que ja fa un any de la celebració s’ha col·locat una placa al racó dels Gegants Vells -al costat del Palau dels Requesens- perquè en quedi constància material i “que Molins de Rei recordi que el 2013 es va celebrar el centenari dels gegants vells”, ha explicat el cap de colla, Miquel Burgès, en la inauguració de la placa.

La placa és de ferro corten, amb aspecte rovellat, i té la forma de la silueta del Miquel i la Montserrat, amb la inscripció “100 anys de gegants. Molins de Rei, 1913-2013”. La inauguració s’ha fet en l’habitual berenar que ofereix la colla gegantera abans d’emprendre una petita cercavila fins a la plaça de Catalunya per fer l’esclat final de festa.

La placa té la forma de les siluetes del Miquel i la Montserrat // Jordi Julià

La placa té la forma de les siluetes del Miquel i la Montserrat // Jordi Julià

Un cercavila molt esperat

Hores abans, en ple dilluns festiu, la colla gegantera va fer un cercavila molt esperat pels carrers de Molins de Rei. Si el dia abans la pluja va impedir la celebració de la 29a Trobada Gegantera, dilluns, dia de Sant Miquel, el dia es va despertar amb un temps immillorable. Això va propiciar que els Gegants Vells, acompanyats de gegantons i capgrossos, realitzessin un cercavila efusiu que va servir per mitigar, en part, la frustració de la pluja del dia anterior. La figura que escenifica el sorteig que la Loteria de Catalunya fa pel Nadal, La Grossa, també es va deixar veure pels carrers de Molins de Rei.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades