La pluja buida un passeig del Terraplè ple d’art i de vida durant el diumenge de Festa Major

La intensa pluja que ha començat a caure abans de les 12 del migdia ha provocat que molts visitants marxessin immediatament d’esdeveniments com la trobada de puntaires i la Mostra d’Art del Baix Llobregat. El passeig del Terraplè ha quedat desert en un tres i no res.

La forta pluja ha obligat a acabar l'activitat de les puntaires abans de temps // David Guerrero

Participants a la Mostra d’Art recullen com poden sota la pluja mentre els visitants marxen // David Guerrero

Tothom mirava al cel des de primera hora. Els núvols amenaçadors i les previsions meteorològiques no feien presagiar res bo, però el dissabte havia acompanyat tant el temps que perquè no ho havia de fer el diumenge? “Al menys fins al migdia…”, implorava un veí de Sant Feliu de Llobregat carregat amb una càmera de fotos i uns quants objectius al passeig del Terraplè.

I el temps ha respectat, però només fins a tres quarts de 12 del migdia. A partir d’aquella hora primer han caigut quatre gotes i poc després una tempesta que ha acabat amb les il·lusions  de geganters, puntaires, cantants de coral, castellers i molinencs i molinenques amb ganes de passejar i gaudir de la Festa Major.

El passeig del Terraplè, que a les 11 bullia de vida, una hora després es trobava desert, amb les taules de les puntaires abandonades a corre-cuita. Primer han aparegut els paraigües però la pluja s’ha intensificat ràpidament i les puntaires han hagut de recollir ràpidament protegint-se amb bosses al cap i ajudant-se unes a altres per evitar que es mullés el material. “Així em donarà temps de preparar el dinar”, es consolava una puntaire vinguda amb veïnes d’un casal de Sant Boi de Llobregat. En un tres i no res les taules han passat de ser un espai de moments compartits a representar la més absoluta buidor.

Tres quarts del mateix ha passat amb les parades dels artistes de la Mostra d’Art de la Comarca, que s’han protegit com han pogut quan s’han vist sorpresos per la pluja. Quadres, joies i altres formats artístics han estat ràpidament ficats sota plàstics per evitar la pluja. Alguns dels participants directament recollien i marxaven a casa, altres tractaven de salvar la seva obra com podien a l’espera de que passés la tempesta.

Mentrestant, a la part posterior del Centre d’Atenció Primària de La Granja s’acabava de desenvolupar la tercera lliga de manejabilitat de carro de pagès. L’activitat, començada a les 10.30h del matí, s’ha salvat de la pluja en gran part però no ha pogut acabar amb la tranquil·litat desitjada.

Tot i això, la competició de conductors de carros de pagès ha fet les delícies dels assistents. Els participants havien de superar una sèrie d’obstacles, proclamant guanyador al que ho feia en menys temps i ensopegant el mínim de vegades possibles.

A la vegada, mentre els “professionals” participaven en la competició, els nens que s’han apropat a veure’ls podien fer un passeig en un carro de pagès tirat per un poni.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades