Arriba la Festa Major amb la Colla de Diables com a protagonista

Els actes del 25è aniversari de la Colla de Diables de l’Agrupa marcaran l’atenció d’una Festa Major que arriba amb un pressupost similar al de l’any passat. El fotògraf molinenc Guillem Urbà és l’autor del cartell d’enguany.

D'esquerra a dreta:  Casals, Urbà, Magrinyà i Paz acompanyats dels nens protagonistes del cartell // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Casals, Urbà, Magrinyà i Paz acompanyats dels nens protagonistes del cartell // Jose Polo

Si l’any passat el seu centenari va convertir als Gegants de Molins de Rei en els protagonistes de la Festa Major, aquest any la Colla de Diables de l’Agrupa, que compleix un quart de segle, agafen el relleu. Fins a cinc actes tenen el seu foc com a eix central. El pregó de dijous 25 i el correfoc de divendres 26, amb la participació de la colla de diables de Valls, són els plats forts d’una festivitat que finalitzarà el 29. “La de Valls és una de les colles amb més tradició de Catalunya”, ha declarat un dels membres de la colla molinenca, Roger Magrinyà, durant la roda de premsa de la Festa Major. Sobre el pregó, guardant sempre els secrets de l’acte que marca el vertader tret d’inici a la festa, Magrinyà s’ha limitat a assegurar que “el 90% serà aeri”, sense donar més pistes.

Una de les novetats d’aquesta Festa Major és que hi haurà quatre cartells oficials, tots ells obra del fotògraf Guillem Urbà. “He volgut plasmar l’essència dels Gegants i dels Diables”, especifica un dels fotògrafs que més i millor ha retratat el moviment associatiu molinenc durant els últims anys. Les imatges combinen aquestes dues entitats a través de fotografies amb nens.

“Tot i que el pressupost final no el sabem exactament, serà molt similar al de l’any passat, entre 115.000 i 120.000 euros”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). Aquest any serà el quart amb el pregó en mans de les entitats i, segons l’alcalde, aquest model ja està “completament consolidat”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha assegurat que la Festa Major “evoluciona de la mateix manera que ho fa el municipi” i ha destacat l’existència d’activitats al barri del Canal i al barri de la Granja com una manera d’apropar la Festa Major als barris.

This slideshow requires JavaScript.

Triple nit de concerts

Una novetat que agradarà als més amants de la festa és que aquest any hi hauran tres nits de concerts a la plaça de la Llibertat. La tradicional nit d’empalmada, amb el concurs Empalmat i les Matines del Camell, serà la matinada de diumenge a dilluns. Una nit abans, a la mateixa plaça, tocarà el Grup Virus amb la seva gira T’ho donem tot 2014 i, la nit de divendres a dissabte, estarà protagonitzada pels grups Kòdul i El Veïnat.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades