Els Matossers tornen de les vacances amb castells de 6 a Castellbisbal

La colla castellera de Molins de Rei ha tornat a l’activitat després de l’aturada estiuenca a la Festa Major de Castellbisbal. Els Matossers han fet una actuació acompanyats dels Xicots de Vilafranca amb tres construccions de 6. El conte “Jan, puges?” continua donant-se a conèixer.

Els Xiquets de Vilafranca i els Matossers de Molins de Rei aixequen un pilar de 5 a la Festa Major de Castellbisbal // 772.cat

Els Xicots de Vilafranca i els Matossers de Molins de Rei aixequen un pilar de 5 a la Festa Major de Castellbisbal // 772.cat

Després de l’aturada de les vacances d’estiu, els Matossers de Molins de Rei van tornar a plaça el diumenge 24 d’agost a l’actuació que clou la Festa Major de Castellbisbal. Els castellers molinencs són uns habituals de la cita amb el poble veí i aquest ha estat el novè any consecutiu que han actuat per Festa Major. Els Matossers van decidir deixar els castells de 7 per a un altre dia i van portar a plaça tres construccions de 6: el 3 de 6, la torre de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla. L’actuació la van acabar amb un pilar de 5.

A falta de colla castellera local, els Matossers van estar acompanyats a l’actuació dels Xicots de Vilafranca, que porten 15 anys actuant a la Festa Major de Castellbisbal de manera ininterrompuda. Els Xicots van fer una torre de 7 en primera ronda, un 3 de 8 en la segona i un 5 de 7 a la tercera, acabant l’actuació amb un pilar de 5.

El Jan també va a Castellbisbal

La presència dels Matossers a la Festa Major de Castellbisbal no es va limitar a l’actuació del diumenge. Prèviament, el dijous, van realitzar un taller casteller per als veïns de Castellbisbal, amb assaig públic a la plaça de l’Església inclòs, i la narració del conte “Jan, puges?”, que ha aconseguit el finançament necessari per la seva edició i serà presentat públicament el 24 de setembre a la Federació Obrera, coincidint amb la Festa Major de Molins de Rei.

Amb l’actuació a Castellbisbal, s’inicia la segona part de la temporada pels marró argila, una segona part ben farcida d’activitats. Per això, aquesta darrera setmana d’agost també reprenen els assajos amb normalitat al castellòdrom de la Federació Obrera.

La propera cita a plaça és el proper dia 7 de setembre, a Sentmenat (Vallès Occidental), acompanyant els Castellers de Cerdanyola.

Recomanacions personalitzades