L’assemblea d’Iniciativa dóna suport a Ivan Arcas després de la seva imputació

La militància d’Iniciativa per Molins de Rei ha mostrat el seu suport a Ivan Arcas en una assemblea celebrada a la seu del partit després de la seva imputació per les dietes cobrades de la Federació de Municipis de Catalunya quan era alcalde. Els ecosocialistes mostren “confiança en l’honestedat d’Arcas”.

L'assemblea d'Iniciativa per Molins de Rei va mostrar el seu suport a Ivan Arcas // IxMdR

L’assemblea d’Iniciativa per Molins de Rei va mostrar el seu suport a Ivan Arcas // IxMdR

Davant la imputació d’Ivan Arcas i 40 alcaldes més per les dietes cobrades de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), l’assemblea d’Iniciativa per Molins de Rei ha volgut mostrar el seu suport al que va ser el seu líder i encara és regidor del partit a l’oposició.

En una assemblea celebrada el passat mes de juliol, els militants del partit es van posar del costat d’Arcas i van reiterar “la confiança en l’honestedat de l’exalcalde”, segons ha informat Iniciativa per Molins de Rei en un comunicat de premsa. Des de l’agrupació local subscriuen plenament la posició formalitzada pel partit a nivell nacional i han volgut aprofitar l’ocasió per “agrair la seva bona tasca al capdavant del consistori molinenc”.

Els ecosocialistes mostren el seu desig de que s’esclareixi la situació el més aviat possible, com ja ho va fer el propi Arcas quan es va fer pública l’acusació. A Iniciativa per Molins de Rei tenen ben present que no és la primera vegada que Ivan Arcas ha de justificar-se davant la justícia“Durant el passat mandat ja es va pretendre embrutar la seva gestió com alcalde i la justícia va demostrar la seva innocència amb l’arxivament del cas”, apunten.

Imputat per presumptes sobresous

Ivan Arcas haurà de declarar davant el jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell el proper mes de setembre juntament amb 40 alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya i de tots els colors polítics. Tots ells han estat imputats pel cobrament de dietes com a membres de la Federació de Municipìs de Catalunya que podrien ser considerades directament com a sobresous. Arcas en tot moment ha defensat la seva innocència al·legant que tot el que ha cobrat de la FMC és “legal, transparent i públic”.

En el cas d’Arcas s’investiga el cobrament de 1.326 euros percebuts entre els mesos de gener i maig del 2011, quan el que en aquell moment era alcalde també era membre del Consell Executiu de la FMC i responsable de l’àmbit dels Serveis Socials a l’entitat municipalista. Iniciativa considera que les dietes “haurien d’haver respost a un règim jurídic diferent al qual es van definir” i recorda que “en qualsevol cas, estaven incloses en la seva declaració d’IRPF”.

A l’espera de que la justícia es pronunciï després de prendre declaració als alcaldes, Ivan Arcas i la resta d’imputats d’Iniciativa han dipositat cautelarment les quanties percebudes a la Federació de Municipis de Catalunya, “sense que això suposi acceptar en cap cas haver comès una conducta il·legal”, remarquen des de l’agrupació local.

Recomanacions personalitzades