L’Ajuntament tracta de detectar situacions de risc en persones majors de 80 anys

Els serveis socials de l’Ajuntament de Molins de Rei han realitzat una campanya per detectar possibles situacions de risc entre la gent gran que viu sola. S’ha visitat a 176 persones de més de 80 anys que viuen soles i no utilitzen cap servei d’atenció domiciliària.

L'aparell de teleassistència és un penjoll que la persona que viu sola pot portar sempre a sobre // Ajuntament de Molins de Rei

L’aparell de teleassistència és un penjoll que la persona que viu sola pot portar sempre a sobre // Ajuntament de Molins de Rei

Intentar prevenir situacions de risc  i d’aïllament social entre les persones que tenen més de 80 anys i viuen soles a Molins de Rei sense cap servei d’assistència al domicili. Aquest era l’objectiu que es proposava la nova campanya que han dut a terme els serveis socials de l’ajuntament durant els mesos de juny i juliol. Per fer-ho, s’han posat en contacte personalment amb un total de 176 persones que es troben en aquesta situació, per conèixer les necessitats de cadascú i comprovar la qualitat de vida de la gent gran.

Cap de les persones que han estat subjectes d’aquesta campanya comptava amb els serveis que s’ofereixen a aquest col·lectiu, ja sigui el servei de teleassistència, el servei de treballadora familiar o servei de neteja. A través de les entrevistes personalitzades al municipi, els agents de serveis socials municipals han visitat a aquestes persones acompanyats d’un cuidador o familiar per conèixer la intensitat de cada cas i, si s’escau, donar-los resposta.

D’aquesta manera, s’ha pogut corregir la possible dependència en els casos en els que ha estat necessari, i s’ha donat informació als familiars i usuaris, dels recursos dels que poden disposar, a més de recordar informació de contacte per qualsevol necessitat. Informació genèrica com els telèfons de la Guàrdia Urbana, el Centre d’Atenció Primària (CAP) i l’Oficina d’Atenció Ciutadana s’ha entregat en una carpeta a cada un dels domicilis sotmesos a aquesta “revisió”.

Aquesta mesura, que s’ha desenvolupat des dels Serveis Socials municipals, s’emmarca en el programa “Els serveis socials més a prop” i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la gestió de la Fundació Desenvolupament Comunitari. Més enllà d’atendre immediatament casos urgents, els resultats del programa serviran per planificar i executar futures actuacions enfocades a millorar l’autonomia de la gent gran.

Recomanacions personalitzades