Molins de Rei es declara Ciutat Solidària amb l’Alzheimer

El ple municipal ha aprovat per unanimitat una declaració institucional que proclama Molins de Rei “Ciutat Solidària amb l’Alzheimer”. L’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat agraeix el suport en el seu 20è any d’existència.

Molins de Rei ja és “Ciutat Solidària amb l’Alzheimer”, una malaltia que a dia d’avui continua sense un tractament per frenar els seus durs efectes que pateixen tant els malalts com els seus familiars. En mostra de suport i solidaritat, l’Ajuntament ha aprovat la declaració institucional per passar a ser “Ciutat Solidària amb l’Alzheimer” amb la unanimitat de tots els grups municipals durant el passat ple municipal del mes de juliol. El text demana un pla del govern per tractar aquesta malaltia, que cada cop patiran més ciutadans degut a l’envelliment de la població.

El gest de la declaració institucional s’ha fet com a recolzament a la tasca que fan totes les entitats que, dia a dia, lluiten contra aquesta malaltia i en especial en agraïment a la tasca que duu a terme l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat, especialment activa al municipi i que actualment es troba a la Federació Obrera.

El regidor de Sanitat, Xavi Paz (PSC), va mostrar la seva intenció de fer que “aquesta declaració vagi acompanyada de fets i polítiques que permetin desenvolupar alguna activitat de suport als familiars i malalts d’alzheimer”.

Membres de l’entitat sociosanitària que va proposar la declaració coincidint amb els seus 20 anys d’història també han estat presents a la sala de plens de l’Ajuntament durant l’aprovació del punt i han donat les gràcies a tots els regidors per aquest suport. “Avui ens sentim una mica més recolzats”, ha conclòs una representant de l’entitat entre aplaudiments.

Recomanacions personalitzades