L’exposició “Flors” de Joan Janés es presenta de manera efímera a la floristeria Valls

El fotògraf molinenc Joan Janés presenta la seva nova exposició, “Flors”, de manera efímera a l’obrador de Valls Flors. Després d’aquest acte d’inauguració i cloenda simultànies, l’exposició viatjarà per diferents poblacions catalanes.

Joan Janés, al centre, acompanyat de Toni Moreno, a l'esquerra // Jordi Julià

Joan Janés, al centre, acompanyat de Toni Moreno, a l’esquerra // Jordi Julià

Tractar les fotografies de flors com si fossin les flors mateixes. És l’original manera amb què es va presentar Flors, una nova exposició del molinenc Joan Janés que recull les diferents fotografies que ha anat fent de la flora de Catalunya durant les seves excursions per la muntanya.

Tot evocant la fragilitat de les flors un cop collides, l’exposició va durar unes escasses dues hores. Temps suficient per a admirar la gran varietat de formes i colors que ofereixen les plantes que podem trobar al nostre entorn, al costat de casa mateix i tot. “Quan he fet excursions a la Pica d’Estats o al Canigó he aprofitat per fer fotos, tot i que últimament em quedo més a prop, per Collserola mateix”, explicava Joan Janés a Viu Molins de Rei durant l’exposició efímera.

L’entorn per admirar aquestes flors fotografiades també era especial: l’obrador de Valls Flors. El soterrani d’aquesta floristeria on normalment s’arreglen les flors per vendre va passar a ser una sala d’exposicions improvisada. Amics i coneguts van omplir la sala en un acte ideat pel fotògraf Toni Moreno, que va destacar la poca artificialitat de les fotos: “no fa servir macros, ni cartolines, ni esprais: això li dóna encara més mèrit”.

L'exposició efímera es va poder veure a l'obrador de Valls Flors durant dues hores // Jordi Julià

L’exposició efímera es va poder veure a l’obrador de Valls Flors durant dues hores // Jordi Julià

Ruta per Catalunya

El motiu de fer ara aquesta exposició efímera és que “no fa gaire que el Joan Janés ja havia exposat a Molins de Rei i una altra exposició hauria estat massa, però també volíem presentar les fotos aquí abans que se n’anés per Catalunya”, va explicar Toni Moreno durant l’acte, el passat 30 de juliol.

L’exposició “Flors” es podrà veure de l’1 al 26 de setembre al Centre Cívic El Passeig de la Seu d’Urgell de 9 a 21 hores. Les imatges de la flora fetes per Janés estaran acompanyades de l’exitosa exposició “Miratges dels bolets”, amb fotografies de bolets fetes per Toni Moreno i Jordi Rius que fa un any que viatja pel país. Després també anirà a Vic i a Sant Julià de Vilatorta.

Recomanacions personalitzades