Podemos Molins decideix presentar-se a les eleccions municipals

Podemos Molins celebra la primera assemblea on decideixen per unanimitat presentar una candidatura a les properes eleccions municipals. El partit té dubtes a nivell estatal sobre si presentar candidatures generalitzades als municipis. A Molins es busca la confluència. 

Lucas Silvano (Podemos) durant la presentació feta a la plaça de la Creu // Jose Polo

Lucas Silvano (Podemos) durant la presentació feta a la plaça de la Creu // Jose Polo

Després d’una presentació on molts ciutadans van interessar-se pel nou projecte polític, Podemos ha realitzat la primera assembla on s’han reunit la quarantena de persones que formen part del cercle a Molins de Rei. Aquestes, per unanimitat, han decidit presentar una candidatura a les eleccions municipals 2015. S’han confirmat, doncs, les primeres intencions del partit.

“Davant l’escenari de convulsió social i política que estem patint és imperatiu donar el salt institucional”, asseguren a través d’un comunicat. Fent una crítica als actuals partits polítics locals, Podemos assegura que “les famílies polítiques de la nostra vila s’han fortificat al llarg dels anys generant i reproduint els vicis que observem a nivell macro-polític”.

Segons el moviment, és l’hora del “recuperar tot allò que ens han robat” trencant el que consideren “relacions clientelars que els ajuntaments i organismes supramunicipals han anat teixint per construir un entramat de portes giratòries”. Asseguren que el seu objectiu és “conformar un moviment polític amb gent heterogènia provinent de diferents lluites per poder decidir quin poble volem” i per això fan una crida a la suma de veïns i veïnes de Molins de Rei. Volen accedir al sistema per tal de canviar-lo.

Dubtes a nivell estatal

On no tenen tant clar el paper que s’ha de jugar a les municipals és a l’equip promotor del partit a nivell estatal. Segons informa Eldiario.es, Podemos no presentarà “candidatures generalitzades” a les properes eleccions municipals. Des de la formació es vol evitar que persones “amb interessos ocults” es presentin en el seu nom. La idea de Podemos seria donar recolzament a candidatures ciutadanes amb garanties, com la més que coneguda Guanyem Barcelona o el procés que s’està duent a terme a L’Hospitalet de Llobregat sota el nom de Canviem L’H.

Al cercle de Molins de Rei la idea és, també, conformar una candidatura de confluència amb altres moviments polítics i socials i, per tant, no es presentarien estrictament sota les sigles del partit de Pablo Iglesias. Tot i això, segons ha pogut saber Viu Molins de Rei, en cas que no es trobi un espai per a aquesta confluència hi ha la intenció de presentar-se en solitari.

Recomanacions personalitzades