40 persones assisteixen a un seminari sobre cooperativisme

Els ajuntaments de Molins de Rei i Vallirana organitzen un seminari sobre cooperativisme al qual assisteixen unes 40 persones. L’expert Joan Costa i Borràs fa una conferència on posa en valor el model de cooperativa per crear noves empreses. 

Imatge del seminari // Ajuntament de Molins de Rei

El seminari sobre cooperativisme es va realitzar al Centre García-Nieto // Ajuntament de Molins de Rei

Nou impuls a l’economia social i cooperativa. Al Centre García-Nieto s’ha presentat el projecte dels ajuntaments de Molins de Rei i Vallirana que té com a objectius facilitar i potenciar la creació de nous llocs de treball seguint el model cooperatiu i oferir “una formació integral per a la creació de gestió de noves cooperatives de treball”, així com acompanyar i donar suport tècnic a la creació de noves cooperatives i la seva consolidació. Durant aquest acte, gràcies a l’entitat Aracoop, s’ha fet un seminari titulat Pensa en Co: Emprèn de forma col·laborativa a càrrec de l’expert en economia social Joan Costa i Borràs.  Hi han assistit unes 40 persones.

Costa i Borràs ha defensat que un factor clau per enriquir les cooperatives i les persones que les composen és “aconseguir detectar els valors i objectius compartits”. Segons aquest, la societat actual està dirigida cap a empreses d’economia social i cooperativa on impera “una gestió democràtica del negoci on tots els socis poden decidir en igualtat de condicions”. A més d’una cooperació interna, també ha destacat  la importància d’arribar a cooperar de manera externa amb altres empreses i agents econòmics.

Totes aquelles persones que vulguin ampliar informació sobre el projecte de foment de les cooperatives poden demanar més informació al Centre García-Nieto. Al setembre es farà un curs sobre la creació d’aquest tipus d’empreses amb una durada de 176 hores.

Recomanacions personalitzades