Una nova acció de la PAH força un canvi d’actitud del BBVA en el cas d’Amalia Delgado

Després de quatre accions de la PAH, el BBVA comença a canviar d’actitud en el cas d’Amalia Delgado, l’afectada de l’Alt Penedès que va signar la hipoteca a Molins de Rei. Un canvi d’oficina, amb el corresponent canvi de director, ha donat un gir al conflicte. 

Amalia Delgado somriu al  explicar el canvi d'actitud del BBVA // Jose Polo

Amalia Delgado somriu al explicar el canvi d’actitud del BBVA // Jose Polo

Amalia Delgado és una afectada per la hipoteca de l’Alt Penedès que, després d’un refinançament en el qual va sortir perjudicada, té un deute acumulat de 330.000 euros amb el BBVA de Molins de Rei. No és la primera vegada que, acompanyada de la seva PAH i d’altres d’arreu del Baix Llobregat, fa accions al municipi. Però sí és la primera ocasió què hi ha un canvi d’actitud per part de l’entitat bancària.

Un canvi d’oficina -passant de la de l’avinguda Barcelona a la de la plaça del Mercat-, amb un corresponent canvi de director, ha estat clau en aquest gir del cas. Mentre l’anterior persona amb què havia de negociar és va limitar, com a molt, a agafar el compromís d’“informar als superiors” del seu cas. El nou director, de l’oficina de la plaça del Mercat, ha assegurat que “la setmana vinent parlarà amb els advocats del BBVA per buscar una solució al cas”, segons indica Delgado en declaracions a Viu Molins de Rei. Així doncs, tot i que no hi ha cap solució efectiva, sembla que l’entitat bancària es comença a mostrar més sensible amb aquesta afectada.

Activistes de la PAH davant de la sucursal del BBVA // Jose Polo

Activistes de la PAH davant de la sucursal del BBVA // Jose Polo

“El director m’ha dit que alguna solució es podia haver donat al meu cas”, afirma Delgado il·lusionada. Aquesta persona, que com a mínim s’ha dignat a escoltar-la, es jubila i, a partir de la setmana vinent, la direcció de l’oficina caurà en mans d’un altre. Serà vital, doncs, que aquest director compleixi amb la seva paraula abans de retirar-se de la seva feina.

En aquesta nova acció de la PAH han participat una cinquantena de persones. Totes aquelles que arribaven de fora de Molins de Rei, des de l’Alt Penedés o des d’altres poblacions del Baix Llobregat s’han reunit a l’estació de tren sobre les 10 del matí. Després, sota els clàssics crits reivindicatius, s’han desplaçat cap al BBVA del carrer Rafael Casanova on, de manera pacífica, han ocupat la sucursal i l’han decorat amb les típiques consignes de la PAH. Passades la 1 del migdia, i després d’aconseguir el compromís del director, han marxat amb l’esperança que el dia d’avui sigui recordat com l’inici de la solució al cas d’Amalia Delgado.

Recomanacions personalitzades