L’exalcalde Ivan Arcas (ICV) assegura que tot el que ha cobrat de la FMC és “legal i transparent”

L’acusació popular del cas Mercuri ha fet públic que Arcas hauria cobrat 1.326 euros en concepte de dietes com a membre del Consell de Direcció de la Federació de Municipis de Catalunya. L’ecosocialista explica que tot el que ha cobrat d’aquest ens està “regulat i normalitzat” i demana que el tema s’aclareixi “el més aviat possible”. 

Ivan Arcas en una Fira de la Candelera // Arxiu - Jose Polo

Ivan Arcas en una Fira de la Candelera // Arxiu – Jose Polo

L’exalcalde de Molins de Rei, Ivan Arcas (Iniciativa), és un dels 44 batlles investigats per la jutge instructora del cas Mercuri per cobrar presumptes sobresous il·legals en concepte de dietes i desplaçaments mentre Manel Bustos presidia la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Segons ha fet públic l’acusació popular del cas Mercuri, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, Arcas hauria cobrat 1.326€ per formar part del Consell Executiu de la FMC entre gener i maig de 2011, el que segons la plataforma que ho ha tret a la llum serien sobresous encoberts en forma de dietes. La investigació continua fins el 2012 però amb el canvi d’alcaldia Xavi Paz no va passar a ocupar el lloc d’Arcas.

En declaracions a Viu Molins de Rei, l’exalcalde nega haver-se apropiat de diners de forma il·legal. “Tot el que he cobrat de la FMC està regulat, normalitzat i és públic i legal, en cap cas hem cobrat sobresous”, afirma amb contundència. Arcas demana a la jutge que “aclareixi aquesta acusació el més aviat possible” ja que queda en el punt de mira la reputació d’alcaldes de tots els partits polítics i d’arreu de Catalunya.

Segons l’ecosolialista, tots els diners que ha cobrat d’aquest ens municipalista són “transparents i aprovats en assemblea”.  Explica que, potser, hi ha hagut “un error dels serveis tècnics” al no liquidar correctament el pagament i argumenta que si això és així ell no té cap tipus de responsabilitat. En tot cas, Arcas indica que ha declarat a Hisenda tot el que ha rebut de la Federació de Municipis.

“La meva feina al consell executiu era el menys important”, expressa l’excalde molinenc, que presidia la comissió de Benestar Social on, assegura, “passava més hores que un rellotge”. La seva feina consistia en negociar amb altres administracions, com per exemple la Generalitat, per intentar protegir i millorar els serveis socials del municipis catalans. Arcas espera que “un cop s’aclareixi” el cas i es vegi que “no va fer res il·legal” algú “restableixi” la seva imatge, recordant que precisament això no va passar amb la denúncia de l’anterior interventora de l’Ajuntament de Molins de Rei quan ell mateix era alcalde. En aquell cas la justícia va demostrar que Arcas era innocent arxivant el cas.

Recomanacions personalitzades