Joan Tardà denuncia la passivitat del govern espanyol davant la reivindicació del segon accés a l’estació

El diputat d’Esquerra explica que el govern espanyol encara no ha donat resposta a la reivindicació d’un segon accés a l’estació i denuncia la passivitat de la majoria absoluta del PP. El republicà fa una crida a la desobediència el 9 de novembre en un acte fet a les escaletes del carrer Major.

La portaveu Sílvia Guillén presentant Tardà // Jose Polo

La portaveu Sílvia Guillén presentant a Joan Tardà // Jose Polo

Fa aproximadament un mes que ERC va fer d’altaveu de les reivindicacions dels barris de Les Conserves i l’Àngel demandant al Congrés dels Diputats de Madrid un segon accés a l’estació de Rodalies de Molins de Rei. Preguntat per Viu Molins de Rei després d’una xerrada realitzada a les escaletes del Mercat, el diputat republicà, Joan Tardà, ha explicat que encara “no s’ha rebut cap tipus de resposta del govern espanyol”. A més, Tardà ha denunciat que la majoria absoluta del PP actua com “una apiconadora” i ha qualificat la comunicació amb ells de “deficient”.

Per tant, es tenen molt poques esperances que la reivindicació que ERC va fer arribar al Congrés tingui cap tipus de conseqüència pràctica. “Nosaltres seguirem preguntant”, ha declarat Tardà amb un cert to de resignació davant el que ha qualificat de “tarannà irracional” del PP a Madrid.

Joan Tardà adreçant-se al públic // Jose Polo

Joan Tardà adreçant-se al públic assistent a la xerrada // Jose Polo

Crida a la desobediència civil 

La xerrada ha anat molt més enllà dels temes locals i, de fet, ha aconseguit cridar l’atenció d’un bon grapat de ciutadans. Si en el seu inici hi havien 60 persones reunides per escoltar Tardà, el fet que l’acte es realitzés a peu de carrer un dissabte al migdia ha fet que molts s’aturessin a veure què deia el republicà. Al final de l’acte hi havia més de 80 persones. Es podien veure militants d’ERC, ciutadans sense vinculació directa amb cap partit i persones vinculades a altres col·lectius d’esquerres de Molins de Rei.

No hi havia, però, el candidat a l’alcaldia més efímer de la història, Jordi Juàrez. El rol que aquest venia exercint presentant els actes d’ERC ha estat ocupat per la portaveu d’Esquerres per Molins de Rei a l’Ajuntament, Sílvia Guillén, qui encapçala les travesses per ser la nova candidata.

Encara que no ens deixin fer la consulta, la farem igualment”, ha etzibat el diputat. “Quan ens diguin que no podem votar, nosaltres el que hem de fer és anar a les escoles, sense por, i votar”, ha continuat fent una crida a la desobediència civil de cara al referèndum sobre la independència de Catalunya. També ha assegurat que ara “el camí ja fa baixada” i que només els catalans que volen la independència “poden perdre” aquesta opció.

Tardà també ha fet una crida a la independència per aconseguir un canvi social. “Si només es tracta de canviar la bandera no valdria la pena”, ha assegurat per continuar afirmant que vol “una República on les esquerres siguin hegemòniques”. “Els nostres pares demanaven democràcia i els nostres fills demanen qualitat democràtica”, ha assegurat el diputat al Congrés.

Recomanacions personalitzades