Revetlles de barri, coca i Orxata per la nit de Sant Joan

Els barris surten al carrer aprofitant el bon temps per una de les festes populars per excel·lència: Sant Joan. Hi haurà revetlles amb sopars populars i música a diferents punts del municipi. La plaça de l’Església rebrà la Flama del Canigó i comptarà amb la música d’Orxata i Xana.

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr)

La flama del Canigó incendiarà la foguera de Sant Joan a Molins de Rei i prop de 400 municipis més. //jlmaral (Flickr)

El Canal celebra una de les revetlles amb més tradició. A partir de les 10 de la nit, al parc Pont de la Cadena hi haurà sopar lliure i passades les 11 començarà la revetlla amb música en directe a càrrec de Duo Art i Assaig.

A la Riera Bonet, on a més es troben en plenes festes de barri, es farà un sopar popular a les 9 de la nit. Els socis de l’associació de veïns tenen dos tiquets gratuïts, els familiars paguen 3 euros i la resta, 5. Després del sopar, a les 11 de la nit començarà la revetlla amb música, festa i premis.

Les Conserves també celebra la revetlla de Sant Joan en família, amics i amb la gent del barri. Els assistents s’han de portar el propi sopar, la coca i el cava i l’associació de veïns de Les Conserves posa les taules, les cadires i la música a la plaça d’Antoni Marca. La festa comença a les 9 de la nit.

Al bari Bonavista també es celebra la revetlla de Sant Joan, amb discomòbil i animador al carrer que dóna nom al barri. A les 9 de la nit comença el sopar de veïns, en el que cadascú es porta el seu menjar amb plats i gots reutilitzables. No es cobren ni taules ni cadires en aquesta revetlla, que després del sopar comptarà amb el corresponent ball. La festa no acabarà fins la matinada, quan sigui el torn d’una xocolatada amb melindros al mateix carrer Bonavista.

Per la seva banda, el barri de l’Àngel hi haurà botifarrada, pernil, pa amb tomàquet i vi en una revetlla organitzada a la plaça de la Pau. Després del sopar, ball a càrrec d’Impakto Grup.

La Flama del Canigó i Orxata a la plaça de l’Església

rebuda flama canigoCom cada any, la comissió Focs de Sant Joan -formada per l’Agrupament Escolta, Arran Molins, Ateneu Mulei i el Casal Autogestionat de Joves La Mola- ha preparat una revetlla plena d’actes per celebrar la Diada Nacional dels Països Catalans a Molins de Rei. A les sis de la tarda, a la plaça de la Creu, hi haurà animació i berenar. A aquella hora es farà la benvinguda a la Flama del Canigó, portada pel grup de Pioners de l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, que l’ha anat a buscar a la muntanya del Canigó la nit anterior.

Posteriorment començarà un cercavila amb els Grallers de Molins de Rei i el grup Baketomba fins a la plaça de l’Església, on a les vuit del vespre es farà lectura del manifest de la Diada Nacional dels Països Catalans, l’habitual foguera amb Felip V i el decret de Nova Planta (1716) com a protagonistes, donant pas a les danses tradicionals al voltant de la foguera.

Posteriorment, a les 9 de la nit comença el sopar popular, amb menú per a adults (12 euros) i per a infants (8 euros). Els vegetarians i els celíacs també podran demanar un menú adaptat a les seves necessitats. Un cop sopats es farà un quinto popular d’estiu, en una edició gastronòmica amb la col·laboració de bars i restaurants del poble.

La festa de Sant Joan acabarà amb el concert d’Orxata i Xana Blue. Un cop s’acabi la música en directe, el punxadiscos NatBer s’encarregaran del final de festa amb la millor música ballable del moment.

revetlla sant joan 2014

Recomanacions personalitzades