Insectes depredadors controlaran les plagues que afecten als arbres

L’Ajuntament de Molins de Rei ha posat en marxa un sistema innovador de control de plagues. Està basat en l’alliberament d’insectes depredadors que es mengen els altres insectes que fan emmalaltir els arbres. Ha començat a funcionar al carrer Barraquer i a l’avinguda Onze de Setembre. 

Fotografia d'un dels arbres afectats per psilo // Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia d’un dels arbres afectats per psila // Ajuntament de Molins de Rei

Innovador sistema de gestió de plagues el que ha començat a funcionar a Molins de Rei. Per tal que els arbres del carrer Barraquer i l’avinguda Onze de setembre es recuperin de la plaga de psila que pateixen, els serveis de jardineria de l’Ajuntament han decidit posar en marxa un sistema innovador de control de plagues. Aquest sistema consisteix en l’alliberament d’insectes depredadors que es mengen els individus nocius en cadascun dels arbres afectats. S’ha pres aquesta mesura després de comprovar la falta d’eficàcia dels sistemes tradicionals de fumigació davant la plaga de psila, un minúscul insecte que s’instal·la en els brots dels arbres i els malmet. A més, les larves de psila segreguen un líquid dolç que atreu tot tipus de fongs i formigues que bloqueja la funció clorofíl·lica dels arbres.

“Es tracta d’un sistema molt novedós però que ofereix molt bons resultats”, explica el regidor de Via Publica, Miguel Zaragoza (PSC). S’han instal·lat unes petites capses de cartró a les branques per tal de reduir la plaga a la primavera, estació on la psila es propaga més. Aquest servei es realitzarà una vegada a l’any i es combinarà amb altres actuacions com la lluita ecològica mitjançant sabons i fitofortificants per evitar la proliferació de l’insecte depredador i mantenir l’equilibri. “Pels nostres tècnics municipals també és una possibilitat de provar noves tècniques de treball que milloraran la qualitat i l’eficiència dels serveis que prestem a la ciutadania”, afegeix Zaragoza.

Recomanacions personalitzades