Aprovada una moció d’Iniciativa a favor de mesures sobre mobilitat sostenible

Consens entre totes les formacions polítiques al voltant d’una moció presentada per Iniciativa a favor que Molins de Rei apliqui diverses mesures en l’àmbit de la mobilitat sostenible aprovades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Sergi Conde i Lluís Carrasco durant una de les reunions mantingudes amb el responsable de mobilitat del grup metropolità d’ICV-EUiA-EPM // Iniciativa

Sergi Conde i Lluís Carrasco durant una de les reunions mantingudes amb el responsable de mobilitat del grup metropolità d’ICV-EUiA-EPM // Iniciativa

Aprovada per unanimitat durant el ple municipal del mes de maig una moció presentada per Iniciativa per Molins de Rei a favor de diverses mesures en l’àmbit de la mobilitat sostenible ja aprovades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) però que de moment no han tingut cap aplicació pràctica al municipi. Aquestes accions surten del Consell Metropolità, que al març va aprovar el Programa de Mobilitat Sostenible (PMS) 2014-2015 amb un pressupost de 2.650.000 euros.

Aquest Programa tracta d’avançar en quatre àmbits temàtics: promoció de l’ús de la bicicleta, promoció de l’ús del vehicle elèctric, adaptació a la via pública de la mobilitat sostenible i millora de la informació a l’usuari. Segons els ecosocialistes, el govern municipal, format per CiU i PSC, no ha tingut en compte la possibilitat de rebre finançament per implementar aquestes mesures de mobilitat sostenible i per això han presentat aquesta moció. El govern, però, ha expressat durant el mateix ple que moltes d’aquestes mesures estan previstes al pla de Mobilitat que es portarà a debat aquest mes de juny.

Algunes d’aquestes mesures a les que podria aspirar Molins de Rei, segons el regidor ecosocialista Lluís Carrasco, són ajuts per l’adquisició de bicicletes i altres vehicles elèctrics, la possibilitat d’instal·lar un aparcament de bicicletes, la construcció d’un carril bici que connecti amb Sant Vicenç dels Horts i Pallejà, la implantació d’un punt de recarrega ràpida per a vehicles elèctrics, la millora de l’accessibilitat de les parades de bus, poder accedir a una millor informació del transport públic a través del programa AMBtempsbus i la instal·lació de sistemes d’informació de temps d’espera a les parades de bus amb major trànsit de viatgers.

Recomanacions personalitzades