Iniciativa reclama un informe tècnic i solucions a les inundacions del carrer Rafael Casanova

Iniciativa per Molins de Rei ha presentat una instància a l’Ajuntament per tal de conèixer els motius dels incidents provocats pels aiguats del passat divendres al carrer Rafael Casanova. Els ecosocialistes demanen un informe i solucions per millorar la previsió de futures incidències.

La cruïlla del carrer Molí amb Rafael Casanova s'ha tornat a inundar // David Contijoch

La cruïlla del carrer Molí amb Rafael Casanova s’ha tornat a inundar per segon cop en menys d’un any // David Contijoch

Iniciativa per Molins de Rei no ha trigat en reaccionar als incidents provocats pels aiguats el passat divendres al Centre Vila. Dilluns a primera hora, els ecosocialistes van presentar una instància dirigida a l’alcalde per tal de conèixer l’abast i els possibles motius de les diverses incidències provocades per l’aigua, fent especial èmfasi en el reformat carrer Rafael Casanova, inaugurat fa menys d’un any i que des de llavors ja ha patit dues inundacions de considerable importància.

Des d’Iniciativa s’insisteix en que es redacti un informe tècnic que exposi les causes del problema per tal de “cercar solucions amb el màxim consens i millorar en la previsió de futures incidències”, segons el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Sergi Conde. En la instància presentada demanen dades referents a les mesures que calia prendre davant els avisos del pla Inuncat, per saber si aquestes es van dur a terme o no, així com informació sobre la gestió dels diversos incidents registrats, principalment als carrers Rafael Casanova i Jacint Verdaguer.

El clavegueram no donava a l'abast // Jordi Costa

El clavegueram no donava a l’abast // Jordi Costa

Segon cop en menys d’un any

De fet, després dels aiguats del cap de setmana del 17 i 18 de novembre de l’any passat els ecosocialistes ja van presentar una instància a l’Ajuntament per tal d’aclarir els fets. Segons el partit de l’oposició, “no es va arribar a rebre mai resposta escrita per part del govern municipal”.

Ara ho tornen a intentar amb l’objectiu de fer una primera aproximació a l’abast i les causes que van provocar els aiguats del passat divendres.Al novembre es va responsabilitzar la inundació del carrer Rafael Casanova a l’acumulació de fulles als embornals dels carrers Verdaguer i Rafael Casanova com la causa que va impedir el bon funcionament del clavegueram“En aquest cas, no existeixen les restes vegetals pròpies de la tardor i el clavegueram no ha absorbit l’aigua”, diu el portaveu d’Iniciativa per Molins de Rei, Sergi Conde. Aquest dijous l’equip de govern ha convocat una roda de premsa per explicar-se.

 

Recomanacions personalitzades