Els Matossers participen en la trobada de colles del Baix Llobregat més multitudinària

La colla castellera de Molins de Rei ha participat en la vintena Trobada de Colles del Baix Llobregat. Amb més de 1.200 castellers de 10 colles, ha estat la més multitudinària de la història. Els Matossers aquest cop no han portat castells de 7 a la plaça després de la bona actuació de la setmana passada.

Les colles van aixecar castells simultàniament a la Trobada de Colles del Baix Llobregat // Matossers de Molins de Rei

Les colles van aixecar castells simultàniament a la Trobada de Colles del Baix Llobregat // Matossers de Molins de Rei

Fins a 10 colles castelleres es van reunir el passat dissabte dia 31 de maig a Sant Vicenç dels Horts en la vintena edició de la Trobada de Colles Castellers del Baix Llobregat. La participació de més de 1.200 castellers va convertir aquesta trobada en la més multitudinària de la història dels castells en el Baix Llobregat. Un intens xàfec caigut a primera hora de la tarda va fer canviar els plans inicials dels organitzadors, que tenien prevista la celebració de la trobada al parc de la Foneria. Degut a la pluja es va trasllada a la la pista poliesportiva Sant Miquel, on malgrat que l’espai era més reduït, “l’actuació es va desenvolupar amb agilitat, sense caigudes i amb total col·laboració a les pinyes entre les colles de la comarca”, segons han informat els Matossers.

La colla de Molins de Rei va fer un 4 de 6 en primera ronda, un 3 de 6 amb l’agulla en la segona i una torre de 6 per tancar les tres rondes. Tots tres van ser castells “molt ferms i ben resolts“, apunten els castellers molinencs.

Pensant en l’aniversari

Aquest cop no es van veure castells de 7 per part dels Matossers, com sí que ho havien fet la setmana anterior a Caldes de Montbui. Potser es reservaven forces per la gran cita del proper diumenge 15 de juny, quan els Matossers jugaran a casa en el dotzè aniversari de la colla. Serà una actuació a dos quarts d’una del migdia a la plaça de l’Església, acompanyats dels Xiquets d’Alcolver i els Castellers de Cerdanyola.

Abans d’això, el proper diumenge 8 de juny, els Matossers s’uniran a la iniciativa d’Òmnium Cultural i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya Catalans want to vote, aixecant un pilar reivindicatiu al Castell Ciuró per reivindicar el “dret a decidir”. Durant l’acte, que està previst per a les 12 de migdia, es llegirà un manifest sobre la iniciativa i es desplegarà una pancarta reivindicativa.

Recomanacions personalitzades