La “ruta elèctrica per la llibertat” busca finançament a través de Verkami per fer un documental

La ruta que el molinenc Albert Artés vol fer en moto elèctrica des de Cardona fins a Utrecht serà enregistrada i es mostrarà posteriorment en un documental. El projecte busca una part del finançament a través de la plataforma de micromecenatge Verkami.

 

Els 8 integrants de l'expedició, marxaran del 9 al 23 d'agost // Elisenda Colell

Els 8 integrants de l’expedició marxaran del 9 al 23 d’agost // Elisenda Colell

1.714 quilòmetres de Cardona a Utrecht i 2.014 d’Utrecht a Arenys de Mar per demostrar que l’energia elèctrica és un nou camí. Aquest és l’objectiu d’Albert Artés i la seva “Ruta Elèctrica per la Llibertat”. La durà a terme aquest estiu però el molinenc ha decidit donar un pas més enllà i convençut de l’importància de la fita vol enregistrar un documental sobre l’aventura.

Per a finançar-lo ha iniciat una campanya a la plataforma de micromecenatge Verkami. A partir de 2€ es poden apadrinar alguns dels 3.728 km que recorrerà en total la Ruta Elèctrica per la Llibertat entre el 9 i el 23 d’agost. L’objectiu és captar 3.750 euros a partir de les aportacions de la gent per finançar el 40% del documental. Un patrocinador privat cobreix una quarta part del pressupost i el Tricentenari dóna suport institucional a l’aventura.

Un anunci rodat a Cardona serveix per promocionar la campanya de Verkami i escalfar motors de cara a l’inici de la ruta.

Oriol Roig i Jordi Martí, de la companyia Kdos films, enregistraran el documental que inclourà entrevistes amb experts i ciutadans de cada país per poder conèixer les seves polítiques energètiques i, alhora, la visió que tenen de Catalunya. “Ens farem un fart de treballar, no són unes vacances”, afirma Artés, que en el documental vol reivindicar “la llibertat entesa amb tota la seva amplitud: la de les persones i totes les seves coses i la del poble”.

L’equip del documental, sota la direcció tècnica i artística de Roig i Martí, compta amb el cap de programes de Ràdio Molins de Rei, Oriol Romeu, com a guionista. Miquel Monfort s’encarregarà de les fotos i Laia Múrcia de la producció. Jordi Pujol, del restaurant El Fumet, es farà càrrec de la intendència per a tot l’equip a bord d’una autocaravana, on també viatjarà un pilot substitut, Enric Piera. Mariona Rodriguez, Pol Rodriguez i Jordi Beumala s’encarreguen de la pàgina web del projecte i de la gestió de les xarxes socials. L’equip que participa en el projecte es completa amb Carles Guirado i Pep Salas com assessors científics i Adrià Sàbat com assessor lingüístic.

Recomanacions personalitzades