Els Matossers segueixen fent camí cap als castells de 7

La colla castellera de Molins de Rei aconsegueix forjar castells de 6 amb fermesa en una actuació a la Setmana Cultural del Papiol. El pas donat es considera l’avantsala dels castells de 7, proper repte dels de la camisa marró argila. 

Una de les pinyes de l'última actuació // Matossers

Una de les pinyes de l’última actuació // Matossers

En una actuació que tancava la Setmana Cultural del Papiol, els Matossers de Molins de Rei s’han seguit apropant als castells de 7, mèrit que volen assolir i consolidar durant aquesta temporada. Per tal de fer-ho, estan fent castells d’un pis menys cada cop amb més fermesa i facilitat, aconseguint que els nouvinguts a la colla estiguin cada cop més segurs.

Els Matossers han presentat a la plaça de l’Església de Papiol un programa composat d’un 3 de 6 en primera ronda, un 3 de 6 amb agulla en segona i un 4 de 6 per tancar la seva actuació.

En la línia del que es va poder veure a Mollet fa una setmana, les pinyes van destacar per la seva fermesa com a resultat dels assajos específics que s’estan fent en aquest sentit. També es van veure evolucions, com troncs més lleugers en el 3 i en el 4, fet que, segons la colla, fan que els castells de 7 siguin cada cop “més propers”. Les ganes d’aconseguir-ho queden demostrades amb el crit escoltat al final de l’actuació: “Un pis més!”.

L’actuació feta el diumenge per la tarda, en horari atípic per una trobada castellera, va comptar amb la presència dels Laietans de Gramenet, que s’acaben d’iniciar en el món casteller. Aquests van descarregar dos pilars de 4 i van desmuntar tres intents de 3 de 6 molt quiets, cosa que fa pensar que molt aviat els podran descarregar.

La propera actuació per als Matossers serà el diumenge 18 de maig a Sant Boi de Llobregat, en el marc de la Festa Major de la ciutat, on es trobaran amb els castellers de Viladecans i els de Cornellà de Llobregat.

Recomanacions personalitzades