El baixista universal Carles Benavent arriba a la Traska Truska amb bona companyia

Carles Benavent presenta el seu espectacle “Un, dos, tres” acompanyat de Roger Mas al piano i Roger Blàvia a la bateria. El baixista, que ja ha deixat empremta en el jazz i el flamenco i que ha tocat amb els més grans de la música, actua aquest diumenge 27 d’abril a la Traska Truska amb totes les entrades venudes.

Carles Benavent en una de les seves actuacions // ContraBaix

Carles Benavent en una de les seves actuacions // ContraBaix

La carrera musical de Carles Benavent va començar l’any 1968 amb un primer grup anomenat Crack i que després es convertiria en Maquina!. Després vindrien Música Urbana, Kitflus, Max Sunyer, Paco de Lucia, Camaron, Chic Corea, Jorge Pardo, Don Alias o Miles Davis, entre molts altres. Un bon rastre de discos propis (el primer de l’any 1983) i multitud de col·laboracions en estudi i en concert són testimoni de la llarga trajectòria de Carles Benavent. Al blog de ContraBaix fan un repàs molt exhaustiu de la seva trajectòria i evolució.

Ara l’artista presenta “Un, dos, tres”, una obra de frontera, de cruïlla musical, “lloc de trobada de cultures molt diferents però dominades sempre pel jazz i pel flamenco”, segons defineixen els organitzadors. Carles Benavent, al baix, s’acompanya de Roger Mas al piano i Roger Blàvia a la bateria. “La sort d’entendre’ns molt bé, d’estar en la mateixa “onda”, és essencial; m’interessa sobretot l’espontaneïtat de la troballa, la naturalitat”, destaca el propi Benavent, posant en valor l’entesa perfecta amb els dos Rogers que l’acompanyen aquest cop a l’escenari. Aquesta entesa, segons Benavent, permet arribar “a la senzillesa extremadament enganyosa dels veritables artistes, a l’interès per la puresa del so i pel sentit del que és essencial”.

Aquest diumenge 27 d’abril, a les set de la tarda, la Traska Truska serà l’escenari on es viurà una festa per als sentits. Les entrades del concert organitzat per ContraBaix ja s’han exhaurit, un preludi de les ganes que hi ha de veure de prop a aquest baixista universal que aquest cop fa parada a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades