El 40% dels estudiants del programa SEFED durant el 2013 han trobat feina

L’índex d’inserció laboral dels estudiants de gestió administrativa que van fer cursos SEFED al Centre García-Nieto durant el 2013 és d’un 40%. El percentatge és considerablement superior al de l’any anterior.

Representants de l’Ajuntament donant la benvinguda als participants // Ajuntament de Molins de Rei

Una excel·lent eina d’inserció laboral. Així defineix l’Ajuntament el programa SEFED i, si ens basem en els els percentatges de gent que troba feina un cop finalitzat el curs, és ben encertat. Segons les dades dels estudiants de l’any 2013, el 40% dels participants en el programa han aconseguit trobar feina. “És una xifra molt important”, destaca l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), que considera aquest programa “la joia de la corona de la política d’ocupació de l’Ajuntament”. La xifra del 40% vol dir concretament que han trobat feina 26 de les 65 persones en situació d’atur que van formar-se durant mig any en gestió administrativa al Centre d’Ocupació i Desenvolupament Joan N. García-Nieto.

L’índex d’inserció laboral d’aquest programa que es desenvolupa a Molins de Rei des de l’any 1989 encara podria ser superior si alguns dels alumnes que ara estan fent pràctiques a empreses aconsegueix un contracte laboral un cop finalitzat el període de formació. Les xifres definitives es coneixeran al mes de juliol. Sigui quin sigui el seu resultat final, ja és considerablement millor que l’any passat, quan només el 13% van aconseguir un contracte després de finalitzar la formació.

El passat dimecres 9 d’abril es van lliurar els diplomes a les 35 persones que van participar en el curs de gestió administrativa durant el segon semestre de l’any passat. Són els que ara estan fent pràctiques. Amb ells, ja són més de 1.600 persones les que han participat en els cursos del programa SEFED i han obtingut el certificat de professionalitat en activitats de gestió administrativa des de la seva posada en marxa. Tot i el discurs triomfalista davant el 40% d’inserció laboral, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), recorda que “malgrat els bons resultats del programa, encara no ens podem donar per satisfets perquè hi ha massa gent que l costa massa esforç i massa temps aconseguir trobar un lloc de treball”.

Recomanacions personalitzades