Desarticulada una banda que havia robat a un total de 39 domicilis de Molins de Rei i altres municipis de l’entorn

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una organització criminal que havia perpetrat un total de 39 robatoris amb força a domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Molins de Rei és un dels municipis on va actuar aquesta banda, una de les més actives de Catalunya.

El primer dels robatoris va succeir el passat 24 de febrer de l’any passat. Un home de Cornellà de Llobregat va denunciar que, quan no hi havia ningú en el seu domicili, algú havia forçat el pany de la porta principal de casa seva i havia entrat a robar. Després de regirar tot l’interior, els lladres es van emportar un ordinador i un telèfon mòbil.

Durant les setmanes següents els robatoris de característiques similars van augmentar. El modus operandi era sempre el mateix: els autors dels robatoris buscaven domicilis amb un tipus de pany molt especial que coneixien i sabien forçar a la perfecció. En un taller de la banda es dedicaven a fabricar claus falses i estris per forçar els panys sense provocar danys.

Els Mossos d’Esquadra han detectat en els últims mesos robatoris d’aquesta banda a Molins de Rei, Cornellà de Llobregat, Gavà, Castelldefels, Viladecans, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Rubí, Sabadell, Sant Andreu de la Barca, Abrera i Sant Feliu de Llobregat. Quan s’asseguraven que no hi havia ningú a l’interior, entraven i s’emportaven tot allò que trobaven de valor i de petites dimensions per no aixecar sospites si eren vistos pels veïns.

Un any darrere d’ells

Els mossos van començar una investigació per identificar i detenir els autors d’aquests fets, però no els hi van posar gens fàcil i les detencions no s’han dut a terme fins un any després. El material sostret el venien a botigues de compra i venda d’or o l’enviaven a Reus, on la dona d’un dels lladres tenia contactes amb una xarxa de receptadors. Els presumptes autors eren un total de 16, tots ells de nacionalitat georgiana, i formaven part de tres bateries de delinqüents.

Entre el 5 de març i el 8 d’abril els agents dels Mossos van detenir a Reus, Santa Coloma de Gramenet i Cornellà de Llobregat a vuit persones i en van imputar vuit més com a presumptes autors d’un total de 39 robatoris amb força en domicilis, receptació i pertinença a organització criminal. Després de declarar en el jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà, el jutge va decretar presó per a sis dels vuit detinguts. La resta ha quedat en llibertat amb càrrecs.

A banda de les detencions, els policies han recuperat una gran quantitat d’objectes que estan pendents de ser entregats als seus legítims propietaris.

Recomanacions personalitzades