Mones per a tots els gustos a les pastisseries de Molins de Rei

De les més tradicionals a les creacions més modernes, els pastissers de Molins de Rei preparen un element fonamental de Pasqua: la mona. Les pastisseries Arenas, Cardona, Pannus i MaiteYol Dulces Creaciones ofereixen mones per a tots els gustos.

Ja fa dies que pastisseries de Molins de Rei com l’Arenas, Cardona i Pannus no paren de treballar. El motiu és una data molt esperada pels nens i nenes: el dia de la mona. En temps de Pasqua és l’hora dels padrins i les padrines. Tradicionalment la padrina regala la palma o el palmó pel diumenge de rams al seu fillol i el dilluns de Pasqua el padrí l’obsequia amb un pastís ben suculent on la xocolata n’acostuma a ser la protagonista. Tant a l’Arenas, com a Cardona, Pannus i MaiteYol Dulce Creaciones, les mones que més predominen són les que incorporen dibuixos animats. Totes aquelles fetes amb mantega o fruita es presenten com les més demandades.

Arenas porta

La pastisseria Arenas es troba a l’avinguda Barcelona, 4 // Jose Polo

A la pastisseria Arenas, situada a l’Avinguda Barcelona, número 4, es poden trobar autèntiques obres d’art fetes amb productes naturals. Una de les seves responsables, Maria Arenas, explica que “el pa de pessic de les mones està fet amb l’antiga recepta de tota la vida” i a la vegada destaca l’alta qualitat dels ingredients estrella com la nata, la crema i la mantega. Partint d’aquesta base artesanal i tradicional d’una pastisseria que acumula 100 anys d’història, el producte que ofereixen és ben divers i adaptat als temps actuals: posen a la venda tant les mones tradicionals de fruita i mantega com una àmplia varietat de mones modernes de xocolata. A més, fan mones al gust del client i permeten posar la foto del fillol o fillola.

Cardona porta

La pastisseria Cardona es troba a la cantonada del carrer Rafael Casanova amb el pati del Palau, actualment en obres // Jose Polo

Si es parla de mones, no es poden oblidar els ous de xocolata, un dels elements clau tant a les mones tradicionals com a les més modernes i amb un lloc assegurat als aparadors. El responsable de la pastisseria Cardona, Jesús Cardona, explica que “antigament el padrí regalava una mona amb tants ous com anys tenia el fillol o la fillola”, ia més ens descobreix que el significat de l’ou és “desig de fertilitat, prosperitat i de vida llarga i profitosa. Cada època i civilització se l’ha fet seva i es manté amb força a tota Europa i a l’Orient cristià.

A la pastisseria Cardona fan mones personalitzades per als clients que ho desitgin. Jesús Cardona recorda que el seu pare, també del gremi de pastissers, va elaborar una rèplica de la Sagrada Família de xocolata l’any 1988 al Japó. “Malgrat el cada cop més present procés de fabricació en sèrie, hi ha pastisseries d’elaboració pròpia on difícilment es troben dues mones iguals”, destaca Cardona fill, parlant amb passió de la seva feina i de l’afecte compartit que es genera entre la població i el pastisser.

pannus-festamajor

Pannus està situat al carrer Major, 29 // Jordi Julià

Pannus, per la seva banda, ofereix mones artesanes “fetes aquí al forn del carrer Major”, explica el Juan Ibáñez, responsable de l’establiment. La pastisseria i forn de pa, que s’ha aconseguit fer un forat al cèntric carrer, defineix els seus productes com “tots artesans i de la millor qualitat”. Pannus, ubicat al número 29 del carrer Major, té a la venda una gran varietat de figures per decorar les mones.

Ninots de Disney i els protagonistes de la pel·lícula infantil “Frozen” apunten com els més venuts d’aquest any. No faltaran a la seva cita les mones amb motius futbolístics. Tot i que el Barça no hagi fet la millor temporada dels últims anys, mai fallen els padrins i fillols adeptes als colors d’un club.

Un nou concepte

La pastisseria creativa també s’ha fet un lloc en aquesta data del calendari tant important pel sector del dolç. A Molins de Rei, MaiteYol Dulces Creaciones elabora pastissos decorats amb fondant i ha creat una altra tendència a l’hora de comprar mones de Pasqua. “No és ni millor ni pitjor, únicament diferent”, afirmen les seves responsables en referència a aquesta decoració de rebosteria que com la seva mateixa paraula diu es fon a la boca d’una manera deliciosa.

MaiteYol Dulces Creaciones no disposa d’establiment físic però arriba a qualsevol casa de Molins de Rei. El client demana a través del seu Facebook, pàgina web o contacte telefònic la mona que desitja i la Maite i la Yolanda l’elaboren amb un modelatge de fondant a mà.“Els farciments són creats per nosaltres mateixes amb una recepta pròpia”, remarca la Yolanda Melero. MaiteYol Dulces Creaciones no només elabora mones; es dedica a tot tipus d’elaboració de pastissos sempre amb la mateixa tècnica del fondant. “La nostre trajectòria és la millor garantia d’excel·lència i confiança. La nostre única motivació és sorprendre als nostres clients”, afirmen la Maite i la Yolanda.

Les pastisseries també tenen en compte les intoleràncies d’alguns nens i nenes a ingredients que contenen les mones. A l’Arenas tenen molt clar que un nen no es pot quedar sense mona per ser celíac i per això ofereixen mones sense gluten. “Sempre ens ha preocupat molt el tema dels celíacs i elaborem mones sense gluten abans de que existís l’associació a Molins de Rei”, explica Maria Arenas. De fet, des de fa anys molts padrins de fillols celíacs d’altres municipis venen a la pastisseria de la carretera a comprar la mona. Per la seva banda, a la Pastisseria Cardona es venen mones i pastissos sense lactosa.

Es calcula que es vendran a Catalunya més de 670.000 mones durant aquests dies. Ara, amb les mones als aparadors, ja només falta escollir pastisseria de Molins de Rei i complir amb la tradició del dilluns de Pasqua.

Recomanacions personalitzades