L’Ajuntament promou l’activitat física amb unes rutes saludables a l’entorn natural de Molins de Rei

Els circuits, destinats a totes les edats, busquen promocionar l’esport i els hàbits saludables. Són un total de quatre rutes, algunes d’elles les que moltes persones ja acostumen a fer a l’entorn de Molins de Rei. L’Ajuntament promocionarà la iniciativa a partir de sortides amb monitor. 

Instantànea de la primera  de les sortides pel riu // Ajuntament de Molins de Rei

Instantànea de la primera de les sortides pel riu // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament ha dissenyat, senyalitzat i acondicionat quatre rutes per sortir a caminar per tal de promocionar l’esport i la salut al municipi dins del marc de la proposta “Rutes Saludables” de la Generalitat i la Diputació de Barcelona a la qual el consistori es va unir l’any 2013. Es tracta de quatre recorreguts d’entre 2.700 i 6.000 metres, aptes per a persones de totes les edats i amb diferents dificultats i exigències físiques.

Amb l’objectiu de promocionar aquestes rutes, cada dimecres a la tarda fins a finals de juny es realitzarà una sortida guiada amb un monitor especialitzat de manera gratuïta. Durant els mesos d’abril i maig la sortida serà de la plaça de la Vila a les sis de la tarda i al juny, a les set.

Unes 70 persones van participar  en una sortida inaugural realitzada el passat diumenge coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física. “Les rutes el que fan, en part, és recollir passejades que la gent actualment ja fa”, ha especificat el regidor de Salut, Xavi Paz (PSC). El també regidor d’Esport ha assegurat que des del consistori volen incentivar que les persones facin “un mínim de 30 minuts diaris d’esport”. Per la seva banda, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha explicat que les rutes volen “fomentar el nucli urbà com a punt de partida per després conèixer espais magnífics com el riu Llobregat o Collserola”. Així doncs, aquesta iniciativa té dues vessants, l’esportiva-saludable i la de descobriment de diversos indrets del municipi.

Recomanacions personalitzades