Més de 3.000 estudiants participen a la VIII Mostra de Cinema de Drets Humans de Molins de Rei

La vuitena edició de la Mostra de Cinema de Drets Humans i Interculturalitat, celebrada al Foment durant una setmana, ha comptat amb una de les xifres de participació més elevades dels darrers anys: 3.038 estudiants participants, tant d’educació primària com secundària.

La darrera sessió de la Mostra de Cinema en Drets Humans i Interculturalitat va ser oberta a tot el públic i gratuïta // Ajuntament de Molins de Rei

La darrera sessió de la Mostra de Cinema en Drets Humans i Interculturalitat va ser oberta a tot el públic i gratuïta // Ajuntament de Molins de Rei

La Mostra de Cinema en Drets Humans i Interculturalitat es va celebrar del 10 al 14 de març al Foment Cultural i Artístic amb el denominador comú de tenir una temàtica relacionada amb la temàtica de la mostra. Durant aquests dies es van passar diverses pel·lícules, adreçades a diferents grups d’edat. “Monrise Kingdom” de Wes Anderson es va exhibir per alumnes de 1r i 2n d’ESO i “La bicicleta verde” de Haifaa Al Mansour va anar adreçada als de 3r i 4t d’ESO. Els estudiants de Batxillerat van visionar la pel·lícula francocanadenca “Inch’allah”, que mostra la vida a Cisjordània.

Inicialment la Mostra anava adreçada a alumnes de secundària ja que és aquest col·lectiu el que presenta major dificultat a l’hora d’abordar temàtiques com el racisme, la xenofòbia, les desigualtats econòmiques i el desenvolupament. Amb el pas del temps es va incorporar als d’educació primària, des de cicle inicial fins a superior, entenent aquest projecte com un programa educatiu transversal que permet reforçar els continguts treballats prèviament a classe. Alumnes de cicle inicial van poder veure “Zarafa”, els de cicle mitjà “Els Croods” i els de cicle superior “Món petit”, un documental que mostra l’aventura d’un jove català en cadira de rodes que viatja arreu del món i el cineasta Marcel Barrena ho recull en un film. Posteriorment al passi de cada pel·lícula es feia un debat que enriquia el visionat i servia per confrontar opinions i visions traslladant-les de la pantalla al món real.

La clausura del a Mostra de Cinema es va fer amb una sessió oberta a tota la ciutadania a càrrec del Cineclub Hal 2002 amb la pel·lícula “Capitán Phillips” de Paul Grengrass i amb Tom Hanks com a protagonista. Haver superat els 3.000 assistents a la Mostra de Cinema serveix als organitzadors per assegurar que la iniciativa iniciada al 2006 ja està plenament consolidada.

Recomanacions personalitzades