Molins de Rei col·labora amb el projecte de sensibilització amb el poble sahrauí “Per cada mina una flor”

La Federació obrera acull la presentació del projecte “Per cada mina una flor“, amb el que es pretén sembrar una flor per cada mina antipersona, creant així un jardí paral·lel al mur de la vergonya del Sàhara Occidental. L’entitat Molins de Rei amb el Sàhara celebra els seus 20 anys de compromís amb el poble sahrauí.

La Federació Obrera va acollir la presentació "Per cada mina una flor"// Laura Herrero

La Federació Obrera va acollir la presentació “Per cada mina una flor”// Laura Herrero

10.000 flors per 10.000 mines antipersones. Aquest és l’objectiu de la campanya que ha creat i impulsat el pintor Mohamed Moulud Yeslem per mostrar el seu rebuig a les minesantipersones situades al mur que aïlla el Sàhara Occidental. Fins al moment ja s’han aconseguit 5.500 i es preveu que una vegada aconseguides les 10.000 es dibuixi amb aquestes una línia paral·lela al mur, una zona militar que va ser construïda per protegir el territori ocupat pel Marroc de les incursions del Front Polisari i evitar el retorn dels refugiats sahrauís al seu territori. 2.720 quilòmetres i gairebé 40 anys separen refugiats i oprimits de la seva terra.

Per Mohamed Moulud Yeslem, encarregat d’explicar el projecte a la Federació Obrera, aquest mur suposa “una violació dels drets humans, impedeix la circulació de persones i animals i, sobretot, que els sahrauís tornin a la seva terra”. Yeslem va voler recalcar que aquest mur és “60 vegades més gran que el de Berlín i el nombre de víctimes és 20 vegades més”. A l’acte també va ser present, el delegat del Front Polissari a Catalunya, Mah Landih, que va titllar aquest fet com una “descolonització inconclusa” degut a, segons Landih, “una mala gestió d’Espanya amb les resolucions que exigia la ONU”.

Molins de Rei amb el Sàhara

L’actual responsable de Molins de Rei amb el Sàhara, Elisa Morales va ser l’encarregada de presentar l’acte. L’entitat també s’ha sumat al projecte i enguany celebra el seu 20è aniversari. Cada estiu, Molins de Rei amb el Sáhara apadrina infants del poble sahrauí tot i que en els últims anys el nombre d’acollides ha disminuït considerablement. L’any passat van tocar fons i només tres nens van passar l’estiu a Molins de Rei, lluny dels set que van venir fa dos anys i de la quinzena de no fa molts anys més.

La presentació també va comptar amb la presència de la regidora de Cooperació, Jessica Revestido, l’alcalde, Joan Ramon Casals, i el primer tinent alcalde, Xavi Paz. Tots ells van agrair la tasca solidària de l’entitat molinenca. L’acte va cloure amb la projecció d’un documental elaborat per aquesta causa.

Recomanacions personalitzades