L’ús dels ordinadors augmenta a la Biblioteca Pau Vila

El nombre d’usuaris que utilitzen els ordinadors la Biblioteca Pau Vila creix un 40% durant l’any 2013. Al mateix temps, el nombre d’usuaris es manté estable i baixa lleugerament el servei de préstec respecte l’any anterior.

Els usuaris també porten els seus ordinadors personals a la Biblioteca// Laura Herrero

Els usuaris també porten els seus ordinadors personals a la Biblioteca// Laura Herrero

Més ordinadors i menys llibres, aquesta és la realitat que reflexa l’estadística de la Biblioteca Pau Vila de l’any 2013, amb un creixement significatiu de l’ús de la tecnologia disponible a la biblioteca, bàsicament els ordinadors. En només un any, els usuaris d’Internet i multimèdia han pujat de 2.113 a 3.109, el que representa un 40,49% d’increment. A més, les consultes al blog informatiu de la biblioteca han crescut un 17%. És la novetat més significativa de l’estudi de l’equipament municipal realitzat l’any passat.

En termes generals, al 2013 hi han hagut 55.426 usuaris. Son només 137 més respecte al 2012, quan hi van haver 55.289 usuaris, mantenint d’aquesta manera el volum d’usuaris de manera estable. La mitjana d’usuaris per dia és de 204 visites. L’obertura de l’aula d’estudi de la Federació Obrera en època d’exàmens no ha fet disminuir el nombre d’usuaris, sinó que ha demostrat que era una necessitat que ha omplert d’estudiants tant l’espai nou com la biblioteca. Segons el regidor d’Eduació, Xavi Paz (PSC), aquests índexs d’ocupació “justifiquen plenament la inversió que va fer aquest estiu l’Ajuntament” per valor de 80.000 € que va servir per ampliar i fer més còmodes els llocs de lectura i treball i per aïllar la zona infantil.

No s’ha mantingut tant bé el servei de prèstec de llibres i material audiovisual, que ha baixat un 1,6% respecte l’any anterior, quedant-se en 45.713 volums prestats. Segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), aquesta informació “caldrà tenir-la en compte en el moment de definir la nova biblioteca i el tipus de servei que prestarà”. Si la nova biblioteca del Molí segueix el camí marcat actualment pels experts, la biblioteca serà molt més que un espai de lectura i de préstec de llibre, convertint-se en un element important per la cohesió social.

Recomanacions personalitzades