Un cant a la lluita feminista

El Grup de Dones de Molins aplega a una seixantena de persones a un sopar per seguir finançant les seves activitats en contra el nou projecte de llei d’avortament del ministre Gallardón. L’acte va comptar amb actuacions musicals de les molinenques Irene Terrón, Laura Cardona i Cèlia Rovira.

En acabar, es va cantar La Lega, un hime a la llibertat feminista // Elisenda Colell

En acabar, es va cantar La Lega, un hime a la llibertat feminista // Elisenda Colell

El Casal de Joves La Mola es va omplir per la vigília del Dia Internacional de la Dona treballadora. El motiu: el Grup de Dones de Molins segueix creixent i, anticipant-se a noves activitats, va organitzar un sopar per finançar la seva lluita. “Volem cobrir despeses de cartells, pancartes, lloguer d’amplificació… en definitiva, tot el material que necessitem”, explica Helena Cardona, una de les membres del col·lectiu.

La cantautora molinenca Irene Terrón va voler demostrar el seu suport a la causa feminista oferint tres peces del seu repertori, un cop acabat el sopar. Després es van estrenar a l’escenari Laura Cardona i Cèlia Rovira reversionant clàssics de les cançons protesta, des de Bob Dylan a Lluís Llach. Notes reivindicatives que encomanaven l’esperit de la lluita feminista. Un clam imparable que va unir dones i homes de totes les edats.

L'acte de la Mola va ser l'entreacte de la celebració del 8 de març // Elisenda Colell

L’acte de la Mola va ser l’entreacte de la celebració del 8 de març // Elisenda Colell

Per tres euros els assistents van sopar entre una gran varietat de plats que havien portat les dones del moviment. I és que l’assemblea feminista, des de la seva presentació al mes de febrer, manté la transversalitat intergeneracional i les ganes de seguir combatent una llei que consideren de “retrocés contra els drets de les dones”.

Recomanacions personalitzades