La segona Marxa Contra l’Atur i la Precarietat reuneix 80 persones al seu pas per Molins de Rei

La marxa que ha recorregut tota la comarca del Baix Llobregat per reclamar llocs de treball dignes ha passat també per Molins de Rei recorrent tota la N-340. S’ha aturat al parc de la Mariona on s’ha llegit el manifest de la Coordinadora d’Aturats del Baix Llobregat. 

Imatge dels manifestants abans d'arribar al Parc de la Mariona // Jose Polo

Imatge dels manifestants abans d’arribar al Parc de la Mariona // Jose Polo

Des de Castelldefels, d’on van sortir el passat dia 22 amb una manifestació d’unes 300 persones, fins al Parlament, on arribaran aquest dijous 27 de febrer. És el recorregut de la segona Marxa contra l’Atur i la Precarietat Laboral, que compta amb el suport d’una vintena d’entitats de la comarca encapçalades per la Coordinadora d’Aturats del Baix Llobregat.

Al seu pas per Molins de Rei ha reunit una vuitantena de persones que han travessat el municipi per la N-340, creuant l’avinguda Barcelona i València abans d’anar fins al polígon El Pla, per on han entrat a Sant Feliu de Llobregat. L’ambient ha estat tant pacífic com reivindicatiu i, acompanyats per un camió amb megafonia, els manifestants s’han fet escoltar des del principi. Lluiten per “un lloc de treball digne”, “una renda garantida ciutadana” i “en contra dels desnonaments”, entre altres coses. Diferents persones s’han anat unint al pas per la seva localitat.

Valoració positiva

Un dia abans de l’arribada al Parlament, un dels portaveus de la Coordinadora d’Aturats del Baix Llobregat, Javier Rodas, ha valorat “molt positivament” l’acolida que ha tingut la marxa a les diferents localitats de la comarca. “Hem aconseguit l’adhesió de molts moviments socials a cada poble com la PAH o associacions de veïns”, ha raonat en declaracions a Viu Molins de Rei.

La manifestació ha passat per Molins passades les 12 del migdia, en ple horari laboral. La seva arribada ha estat el punt intermig d’una llarga caminada des del Baix Llobregat Nord el mateix matí. Al parc de la Mariona han aprofitat per recuperar forces amb aigua i algunes begudes isotòniques. Allà també s’ha fet entrega del manifest a l’alcalde i s’ha llegit públicament per tots els assistents.

La Marxa en el moment d'enfilar cap a Sant Feliu de Llobregat // Jose Polo

La Marxa en el moment d’enfilar cap a Sant Feliu de Llobregat // Jose Polo

Diferents regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei han estat presents per donar suport al moviment. Tot i que ha estat dubte fins a última hora, finalment l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha rebut a la Marxa. El seu company de partit i alcalde de Pallejà, Ismael Àlvarez, no ho va fer quan els manifestants van passar pel seu municipi. Casals ha hagut d’escoltar de forma estoica com els manifestants increpaven la seva formació política al crit de “Mas, Rajoy, la misma mierda sois”.

A més de Casals també han estat presents el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) i la regidora d’Ocupació, Anna Cantudo (PSC). Per part de l’oposició s’ha pogut veure a Sergi Conde (Iniciativa per Molins de Rei) i a Jordi Romeu (Esquerres per Molins de Rei). També hi era el secretari comarcal de CCOO al Baix Llobregat, Toni Mora. Així doncs, la segona edició d’aquest marxa ha tingut la representació institucional que la primera, feta al març de 2013 i que també va passar per Molins, no va tenir. Qui no ha estat present ha estat la CUP. Fonts d’aquest partit han explicat a Viu Molins de Rei que no han pogut acompanyar la marxa per incompatibilitat d’horaris tot i que sí que recolzen el moviment.

Recomanacions personalitzades