ERC s’atribueix la inclusió del nou Lluís de Requesens als pressupostos de la Generalitat

Anna Simó (ERC) s’enorgulleix de la inclusió d’una partida destinada a la construcció del nou IES Lluís de Requesens en els pressupostos de la Generalitat. ERC assegura que ha estat una esmena pactada entre CiU i els republicans la que garanteix l’inici de les obres del nou institut.

Anna Simó (ERC) va atendre als mitjans de comunicació a la Fira d'Entitats de la Fira de la Candelera // David Guerrero

Anna Simó (ERC) va atendre als mitjans de comunicació a la Fira d’Entitats de la Fira de la Candelera // David Guerrero

Acompanyada de les cares més visibles de la coalició Esquerres per Molins de Rei i d’un sol que convidava a gaudir del matí de diumenge de Candelera, la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Anna Simó (ERC) va visitar la mostra molinenca. En l’atenció als mitjans de comunicació, a la Fira d’Entitats, Simó va fer referència a la construcció del nou institut Lluís de Requesens. De moment, els pressupostos de la Generalitat contemplen una partida per a la seva execució, i es preveu l’inici de les obres a finals d’any “tot i les restriccions pressupostàries”, va declarar la política republicana, posant l’èmfasi en el mateix aspecte que l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU).

Anna Simó va anar més enllà i va posar en valor el paper jugat per ERC en la inclusió de l’institut als pressupostos de la Generalitat. Simó es va mostrar satisfeta per “tibar fins fer possible la construcció de l’institut“. Segons els republicans, les passes en la bona direcció s’han donat degut a una esmena pactada entre CiU i ERC. Concretament, es tracta d’una nova disposició addicional que confirma que amb càrrec a la partida d’aportacions a infraestructures de la Generalitat de Catalunya per a inversions en edificis per compte de la Generalitat, es garantirà la redacció de cinc projectes, un d’ells el de l’institut molinenc. “És en aquest moment quan et sents útil amb aquesta feina”, va treure pit la vicepresidenta del Parlament.

Simó va visitar el passat mes de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, els dos instituts de Molins de Rei i va prometre diàleg amb CiU per garantir la inclusió del nou Lluís de Requesens. Sembla que la bona entesa entre republicans i convergents al Parlament ha afavorit el diàleg promès. La secció local d’ERC va aprofitar la visita de Simó a la Fira de la Candelera per agrair-li i aquesta va respondre assegurant que “ERC seguirà de prop i seguirà vetllant per la consecució del projecte” ja que no hi pot haver cap retard en l’execució de les obres que preveuen estar enllestides per al curs 2016-17.

Si no es compleixen els terminis previstos, d’aquí a tres cursos no es podran encabir tots els alumnes entre els dos centres d’educació secundària del municipi. “Els primers interessats són el departament d’Ensenyament i els serveis territorials perquè sinó seran ells els que tindran el problema”, deia Simó en la seva anterior visita a Molins de Rei.

[sam id=”35″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades